Napokon belül ledönthetik Károlyi Mihály szobrát

karolyi szob

 

A Munkások Újsága írásban tette fel azon kérdését a Magyar Országgyűlés sajtóosztályának, hogy „mikor szándékoznak ledönteni Károlyi Mihály szobrát”. Erre azért került sor, mert nem volt illetékes, aki válaszolni tudott volna azon telefonos kérdésünkre, hogy kik és milyen koncepciók alapján kezdték meg a Kossuth tér átépítését. A munka, pontosabban a szobordöntés előkészítése ettől függetlenül rohamtempóban halad. A Károlyi szobor környezetét már eldózerolták, a magányos férfialak egy szétdúlt tér közepén, kordon mögött várja a bontást.

 

kossuthter karolyi
Tarvágás

Információnk szerint komoly civil mozgolódás indult a szobor megvédése érdekében. Nem kizárt, hogy a téli álmát alvó ellenzék tavaszi ébredésének fontos pontja lesz a szobordöntés elleni tiltakozó akciók megszervezése. Március 10-ére, a Szolidaritás nagygyűlés utánra a Schmitt Pál diplomafosztóját tartó Köztársaság Barátai facebook csoport már meghirdetett egy demonstrációt. A kérdés csak az, hogy helyén marad-e addig Károlyi szobra vagy megvalósítják a szobordöntést?

Végezetül csak annyit, hogy írásbeli kérdésünkre az illetékes sajtóosztály nem adott választ, de ezen nem lepődünk meg. A mi pénzünkből gazdálkodó „közszolgák” miért is reagálnának egy közérdekű kérdésre?

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük