Narancsbárók alázzák az éhségmenetet

tllai

Tegnap Mezőkövesden a helyi fideszes kiskirály, Tállai András az éhségmenet résztvevőit hólapátolásra kényszerítette. Ők a munkát fáradtságuk és a nagy hideg ellenére tisztességgel elvégezték, bérüket nem vették fel, azt a helyi szegények javára ajánlották fel. Információink szerint a borsodi, nógrádi, szabolcsi szegénység és kilátástalanság miatt menetelőket hasonló megalázó helyzetbe akarják kényszeríteni minden településen, ahol átvonulnak.

A nagyhatalmú, általában dúsgazdag narancsbárók nem maguktól teszik ezt, hanem egészen magas szintről jött az utasítás, hogy a szegény és munkanélküli menetelőket alkalmi munkára kell kényszeríteniük. Nem tudni bizonyosan, hogy Orbán Viktor adta-e ki az utasítást, de lapunk felteszi ezt a kérdést a miniszterelnök kabinetirodájának. Továbbá azt is megkérdezzük, hogy mit szól ahhoz, hogy párttársa Mezőkövesden kapatosan fogadta a menetelőket és ellentétben velük nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát.

Egyértelmű, hogy a kisembereket megalázó, a gazdagokat százmilliárdokkal támogató Fidesztől mást nem várhatunk. Kérjük olvasóinkat, hogy segítsék a menetet!

A hétfőn Budapestre érkezőket az Örs vezér terén 13.00 órától várják azok, akik az utolsó kilométeren az országgyűlésig kísérni akarják a résztvevőket. A facebookon naprakész információk a menetről, az Örsről induló szolidaritási menetről: ITT

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük