Navracsicsnak le kell mondania

navracsics

A 4K! álláspontja szerint Navracsics Tibor igazságügyi miniszternek azonnal le kell mondania az azeri baltás gyilkos elengedése miatt. Mint ismeretes Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak az életfogytiglani börtönbüntetését töltő Ramil Sahib Safarovot, aki 2004-ben baltával ölte meg alvó örmény katonatársát. Az azeri elnök hazaérkezése után kegyelemben részesítette a baltás gyilkost, akit hazájában hősként ünnepelnek. Válaszképp Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal. Ezt megelőzően Orbán Viktor szorosabb együttműködést szorgalmazott Azerbajdzsánnal, majd egy kormányhoz közeli forrásból felröppent a hír, hogy az azeriek 2-3 milliárd euróban készülnek magyar államkötvényt venni.

A 4K! elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar igazságszolgáltatást alárendeljék a pillanatnyi gazdasági érdekeknek. A tisztességesen működő igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie a napi politikától. Ha a kormány alárendeli az aktuálpolitikának, az az együttélésünk alapjait ássa alá. A baltás gyilkos elengedése alapjaiban rendíti meg a magyar igazságszolgáltatás függetlenségébe vetett hitet.

A Negyedik Köztársaság Mozgalom felszólítja Navracsics Tibort, hogy a bizalom helyreállítása érdekében haladéktalanul mondjon le az igazságügyi miniszteri posztról.

A sajtóközlemény közvetlen linkje: http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2012/09/01/Navracsicsnak_le_kell_mondania

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük