Ne Erzsébet utalványban fizessék a segélyeket

120210 erzsebetutalvany

Az LMP arra kéri Szabó Máté ombudsmant, hogy indítványozza az Alkotmánybíróságnál az Erzsébet-utalványos segélyezést lehetővé tévő rendelkezések megsemmisítését. A Szakszervezetek.hu-hoz csütörtökön eljuttatott közleményében az LMP két képviselője, Szabó Tímea és Szél Bernadett emlékeztetett arra, hogy pártjuk többször is felszólalt a pénzbeli kifizetések korlátozása ellen. Ez a lépés tovább rombolja az érintettek szociális biztonságát és sérti a támogatottak emberi méltósághoz fűződő jogait – indokoltak.

Az LMP szerint a kabinet intézkedései folyamatosan építik le a társadalompolitikai rendszereket, az egészségügyet, az oktatást és a szociális rendszert, a megmaradó támogatásokat pedig korlátozzák – ez látható a segélyek Erzsébet-utalványban történő kifizetésénél is.

A Lehet Más a Politika ezért nyílt levéllel fordul Szabó Mátéhoz, amelyben arra kérik az ombudsmant, hogy indítványozza az Alkotmánybíróságnál az Erzsébet-utalványos segélyezést lehetővé tévő rendelkezések megsemmisítését – közölték. Emellett az ellenzéki párt azt is szeretné, ha az alapvető jogok biztosa hivatali vizsgálatot indítana a szociális támogatások szűkítése, utalványozással történő kiváltása és a felmerülő problémák ügyében.

FORRÁS: Szakszervezetek.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük