Ne maradj otthon :( Az OSZK hiába van zárva, a könyvtárosok bejárnak dolgozni

Miközben még a Kormány is azt kéri az emberektől, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és a munkavállalók próbáljanak megegyezni a munkáltatókkal, az OSZK új főigazgatója, Rózsa Dávid első döntéseként az otthon maradást csak az éves rendes szabadság vagy fizetés nélküli szabadság terhére engedélyezte.

A muon.hu-hoz is eljutott a főigazgató körlevele, melyben ez áll:

„további rendelkezések meghozataláig az önkéntes távolmaradás az éves rendes szabadság vagy igényelt fizetés nélküli szabadság terhére valósulhat meg.”

A könyvtárosok azt mondják, hogy a döntést semmilyen egyeztetés nem előzte meg az OSZK-ban, azt sem tudják, hogy ki van-e nevezve az új főigazgató, és hozhat-e döntéseket. Az, hogy nem Hammerstein Judit vezeti már az intézményt, azt is egy körlevélből tudták meg múlt pénteken, melyben elbúcsúzott az egykori Fidesz-szóvivő. A munkatársak szerint az állomány nyolcvan százaléka tudna otthonról dolgozni.

Az új főigazgató levele tartalmazott még három kérdést, amiben arról kell nyilatkozniuk a munkatársaknak, hogy meg tudják-e oldani a 14 év alatti gyermekének felügyeletét, a koronavírus-járvány szempontjából megnevezett egészségügyi és korosztályi kockázati csoportba tartoznak-e, és a 60 év feletti munkatársaktól azt kérdezte, hogy bejönnének-e dolgozni?

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük