Nekivág 2018-nak a Balpárt

abalkong

Az előválasztásnál hallottunk utoljára a radikális antikapitalista Balpártról. akkor Gyurcsány és Bokros javaslatára el kellett hagyják az előválasztási megbeszéléseket.

A Párbeszéd Magyarországért által kezdeményezett előválasztásból nem lett semmi, azonban egy jó tanulság volt a radikális baloldaliak számára abból a szempontból, hogy nincs mit várjanak azoktól a pártoktól, amelyek baloldaliaknak mondják magukat, azonban az első adandó alkalommal szembefordulnak a valódi baloldali programokkal és szervezetekkel.
A Balpárt ötödik kongresszusán a tagok arról döntöttek, hogy a kedvezőtlen körülmények ellenére is nekivágnak a 2018-as választásnak. Nyitottak a hasonlóan gondolkodó politikai formációk és rendszerkritikus civilek irányába, azonban nem kívánnak együttműködni olyan politikai szereplőkkel, akik a parlamentben is jelen vannak.
A Balpárt két hónapos határidőt szabott meg magának arra, hogy megalkossa választási programját és féléves időszakot arra, hogy felkészüljön a választási indulásra. A párt célja minden választókörzetben jelölt állítása. A programalkotás során a párt alapdokumentumként kell tekintsen az Új Szocializmus Mozgalom által megfogalmazott programra.
A párt tisztújítást is tartott, új elnöknek Zollai Andrást választották, alelnökök pedig Kalmár Szilárd és Szabó János lettek. Döntés született arról is, hogy a pártnak lesz ifjúsági és külügyi bizottsága is.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Nekivág 2018-nak a Balpárt”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük