Nem a háború miatt van őrületes drágulás, a tőkések és a politikusok egyre pofátlanabbak!

Ma már nyilvánvaló, hogy mesterséges válsághelyzetekkel manipulják a világ gazdasági és politikai vezetői a társadalmakat. Ez az alapvető probléma Magyarországon is. Előbb a Covid, majd az ukrán háború következett. Állítólag ezek miatt élünk sokkal szarabbul, a tény azonban az, hogy az illetékesek profitéhsége nőtt meg minden korábbinál jobban.

A helyzetet pedig csak súlyosbítja Orbán cinkossága. Néhány hete még arról papolt nekünk ez a csirkefogó, hogy a hatósági árakkal jól megvédenek minket. Aztán kreáltak a MOL vezetőivel közösen egy mesterséges hiányt, amire hivatkozva eltörölték a benzinár hatósági árát és azonnal a nyakunkba kaptuk a térség legdrágább üzemanyagát. Volt pofájuk az illetékes gazembereknek mindezt inflációval meg nemzetközi árakkal magyarázni, de kiderült, hogy a MOL duplájára növelte a hasznát minden liter benzinen. Miért tűri ezt Orbán? Egyszerű a magyarázat, magasabb ár, több adó, amiből lehet dagasztani a NERtársak, Lölő és Andika zsebét.

Magyarországon a tőkések és a politikusok cinikus módon összefogtak ellenünk, úgy működnek mint egy klasszikus bűnszövetkezet. Viszik fel és fel az árakat egy távoli háborúra hivatkozva, hülyének néznek minket, azt hiszik, hogy nem látjuk, hogy az egekben vannak a profitok. A népnyúzás ütemét pedig mindaddig növelni fogják, amíg tűrjük, amíg nincs komolyan vehető ellenzék. Orbán és bandája túszul ejtett egy országot és százezrek fognak belepusztulni ebbe.

Kalmár Szilárd, Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •