Nem állunk meg félúton

flt

Aki ott volt az Operánál, az tudja, hogy Orbánnak mennie kell! Aki gyereket nevel, hiteleket fizet, az tudja, hogy Orbánnak mennie kell! Aki látja, hallja a külföldi visszhangokat, az tudja, hogy Orbánnak mennie kell! December óta nyomjuk őket, az utca már a miénk, éhbéren tartott, megfélemlített és jogfosztott rendőrök sorfala mögé szorítja őket a magyar nép egyre nagyobb haragja. Már nem a pártok, nem a hivatásos mozgalmárok, nem a szakszervezeti aktivisták vonulnak ellenük, hanem a Nép. Az elégedetlen, csalódott és végtelenül dühös százezernyi, milliónyi magyar ember. Hiába a manipulálják a híreket, hiába félemlítik meg a sajtómunkások százait, némítják el a klubrádiót, az igazság utat tör magának az emberek felé.

Nem kell hallják, nem kell olvassák, érzik a saját bőrükön, hogy egy kalandor alak a katasztrófa szélére sodorta ezt az országot. Mindent megnyert és mindent tönkretett. Olyan szintű hatalmi arroganciával lépett fel, hogy másfél év alatt annyira megutáltatatta magát a saját népével, hogy nevét együtt emlegeti a világ a leggyülöltebb, néhány hónapja elzavart diktátorokéval.

Orbán Viktor átlépte a rubicont. Azt a képzeletbeli határt, ahonnan már számára nincs visszaút. Tragikus, szánalomra méltó alak, akit magára kell hagyni, hogy egyedül, ha úgy tetszik elárulva végezze be politikusi pályafutását. Orbán Viktor ciki az országnak és Orbán Viktor ciki a magyar jobboldalnak. Tudjuk jól, hogy rövid pórázon tartott, önálló akarat nélküli vazallusokkal van körülvéve. Az azonban tudatosodjon bennük is, hogy Vezérükkel a biztos politikai pusztulásba tartanak. Ma még a magyar jobboldal élvezi a társadalom jelentős részének bizalmát, de ez a támogatottsági szint csak Orbán nélkül tartható fenn. A miniszterelnök egy szélsőséges politikus és támogatottsága hamarosan olyan szinten is lesz, mint a szélsőséges politikusok támogatottsága lenni szokott. Helyzetét ráadásul az is rontja, hogy a feldühödött magyar nép valószínűleg rajta fogja leverni mindazt a sérelmet, amely a rendszerváltás óta halmozódik milliókban.

Mi most demokraták vagyunk. Nem balosok, liberálisok, konzervatívok vagy zöldek. Közös felelősségünk, hogy alternatívát állítsunk a magyar népnek, amely keresi, várja azokat, akik képesek a helyes útra terelni ezt az országot. A nyugodt, kiszámítható, biztonságos és békés mindennapok világába. A háborús logika csúfosan megbukott. A másfél évtizedes szélsőséges megosztottságon ez az ország felül akar emelkedni. A többség látja, hogy ennek okozója és haszonélvezője egyetlen ember volt, Orbán Viktor. Amíg ő tényező lesz a magyar közéletben, addig ez a megosztottság megbénítja Magyarországot.

Az ellenzék elfoglalta az utcát. Szép hetek vannak mögöttünk, de nem állhatunk meg félúton. Nem lehet olyan hideg, hogy ne legyünk jelen a közterületeken. Láttatni kell magunkat, az elégedetlen tömegeket. A világ diktátorként tekint a miniszterelnökünkre, de várják, hogy a jobboldalt elutasító tömegek folyamatosan megmutassák magukat, erejüket és elszántságukat. Az ellenzéki erőknek mindent meg kell tenni azért, hogy megszervezzék és folyamatosan mozgósítsák az ország józanabbik felét. Kemény meccs lesz, de a felcsuti sztárcsatár már csak lihegve áll a pálya közepén, sem ereje, sem hite. Csúfos vereségre van ítélve ő és csapata.

Viszlát Viktor!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük