Nem családi „pénzügyminiszterre” van szükség, hanem tisztességes bérre, nyugdíjra!

Domokos László az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke mai közleményében tett javaslata a szociális katasztrófa idején a lehető legérzéketlenebb lépés volt a magyar családok felé – írta közleményében az Igen Szolidaritás.

Cinikus, Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének közleménye, amelyben arra ad tanácsokat a családoknak, hogy miként kezeljék bevételüket. Bár Domokos elismeri, hogy a járvány miatt több ezer munkavállaló munkahelye szűnik meg, és aggasztónak tartja, hogy a lakosság kétharmadának nincs félretett pénze váratlan helyzetekre, ő mégis arra buzdít, hogy családok tervezzék újra a költségvetésüket.

A kérdés már csak az, hogy mit tervezzenek újra azok, akik éppen, hogy kijönnek a fizetésükből hónap végére? Milyen költségvetési átcsoportosítást csináljon a lakosság azon kétharmada, amelyik amúgy sem tud félretenni? Milyen pénzügyi tervet készítsenek azok a családok, amelyeknek tagjai most válnak munkanélkülivé?

A családi költségvetés kontrolljára nem „pénzügyminiszterre” van szükség, hanem tisztességes bérre és arra, hogy az embereknek legyen munkahelye. Most ebben a katasztrofális szociális és gazdasági helyzetben a létminimum határát jelentő 100.000 forintos szociális minimumjövedelemre, s ugyanekkora, tehát szintén 100.000 forintos legkisebb öregségi nyugdíjra, valamint ennek kétszeresét, azaz 200.000 forintot jelentő nettó minimálbérre illetve a mai szint háromszorosát jelentő, azaz 37.500 forintos családi pótlékra lenne szükség.

Addig, amíg ezek nem teljesülnek az ÁSZ és annak elnöke Domokos László jobban tette volna, ha Orbán Viktor figyelmét hívja fel közleményével arra, hogy a családok kétharmada nem tud megélni, félretenni és szociális katasztrófába sodorja tétlenségével az országot.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük