Nem is tudtam…

Dead-Snow-2

Nem is tudtam, hogy a náci Németországban nemzeti szocializmus volt. Érdekes elképzelés… Érdekes, hogy miért volt „szocialista” a náci Németország, mikor nem államosította a nagytőkések vagyonát. Sőt tudomásom szerint támogatta őket állami megrendelésekkel, a szakszervezetek felszámolásával – tehát a német bérharc felszámolásával. Ahol pedig nincs bérharc – mint nálunk is – ott bizony szabadrablás van, és kizsákmányolás erősödés. Mesés profitokat könyveltek el a németországi nagyvállalatok, mint a Krupp, a Thyssen, az I.G. Farben és akár az AEG, amiért még pénzekkel is támogatták a német „szocialista?” milíciákat.

De hát ilyenek ezek a „szocialisták”, ezek a közösségiséget egy őrült rendeleti kormányzásában látták… Izgalmas és különleges szocializmus ez! Mert hát a „szocialista” nem az állam által szabályozgatott közösségi létben lát fantáziát, hanem az egyeduralkodó militáns despotizmusban, és az az ő kívánalma, hogy szeretett despotája szüntesse meg az alkotmányosságot. A német náci „szocialista” az elmezavarában olyannyira meghasonlott, hogy végül masszív kommunistaellenes lett, és Marx bárminemű említése a leggyilkosabb indulatra gerjesztette – de ez természetesen rendben van, kérdezzünk csak meg bármilyen akadémikust! Ez egy igen különös, felettébb különös szocializmus kellett legyen…

A német náci „szocialista” nem a szokásos baloldaliságot vallotta, mert így kiáltott fel: „Méghogy a munka alóli felszabadítás? Hát a fenét! Munkát, és még több munkát!” A német náci „szocialista” mindezek mellett olyan jól választott a feje fölé őrült diktátort, ami mindenféle demokratikus visszajelzés nélkül is tudta, hogy a dicső német nép más népeket szeretne megalázni és leigázni, javaikat elszedni. Mert ez a szocializmus részben közösségietlen szocializmus volt, legalábbis nemzetközi értelemben, de az ilyen szocialista nyilván azért despotikus, és önző, mert nem az emancipatorikus, egyenlőségre alapozott marxista baloldaliságot képviselte, ami felszabadító célokat fogalmaz meg a helyi oligarchák és politikus kollaboránsok alól, hanem a hitleri Németország „speciális kapitalista balodaliságát”. Ízlelgessük csak! „Kapitalista balodaliság”. Igaz, hogy ilyen nincs, de ha az udvari alkimista történészek, a politikus patkánycsordák, értelem nélküli értelmiségiek ezt sugallják, akkor természetesen el kell fogadjuk, hogy van fából vaskarika.

Ebbe a szocializmusba még az is belefért – de bele! – hogy hétmillió német haljon meg az ő nagy közös szociális vállalkozásukért, a világ meghódításáért.

Részemről határozottan visszautasítom, hogy konspirációs teória lenne a „nemzeti szocializmus” kifejezés erősítése a náci Németországgal kapcsolatban, kikérem magamnak, hogy csak azért neveznék a „fasiszta rasszista kapitalista” német berendezkedést szocialistának, mert korunk neoliberális globalista tőkés csőcseléke ezt óhajtaná a finanszírozott médiáin, és a „győztesek tudományán” keresztül beleplántálni az agyakba. Mondjunk nemet a konspirációra, és ha kell mantrázzuk hogy „a náci Németország nemzeti szocialista volt”.

És a legfontosabb, hogy ne nézzük meg a Wikipediát, mert a kérdéses szócikk egyáltalán nem támogatja azt a szocializmus/szociális kifejezés lejáratását, és a rasszista fasizmussal összekapcsolását. Ugyanis ott sajnos az a „túlzottan leegyszerűsítő”, „csúsztató”, „felelőtlen” megjegyzés szerepel, hogy a náci nemzeti szocializmus „AZ EMBERI TÁRSADALMON BELÜLI FŐ ELLENTÉTEKET NEM AZ OSZTÁLYOK ELLENTÉTÉBEN TALÁLTA MEG, HANEM A NEMZETEK ÉS AZ EMBERI FAJOK KÖZÖTT”. Jó, lehet benne valami, nyilván lehet igazságtartalma is, na de hogy ez egy olyan szocializmus lett volna, ami nem volt szocializmus, mert nem osztályalapon gondolkodott… Hát ez… Na de kérem…

Még a végén valaki azt találja mondani, hogy kapitalizmus volt ott és akkor a náci Németországban…

Forrás: Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük