Nem kell Szabad Európa Rádió!

szer

 

Minden nap azzal kelünk és fekszünk, hogy miként lehetne elzavarni Orbán Viktort. A Szabad Európára Rádióra mégsincs szükség. Nekünk, magyar demokratáknak, a külföld segítsége nélkül kell legyőzni a zsarnokságot. Örömmel tölt el minket az, hogy a világ demokratái mellettünk állnak, de ennél többre nem tartunk igényt. Gondoljunk csak bele, hogy mitől lenne hangos a jobboldali sajtó a külföld által segített győzelmünk után? Hazaárulók, idegenszívűek lennénk és sok milliónyi polgártársunk gondolná azt, hogy mi zavaros nagyhatalmi érdekek megvásárolt bábúi vagyunk, nem őszinte és bátor demokraták.

Őrült ötlet a Szabad Európa Rádió újraindítása. Hatékonyabbak lennénk, ha jól fizetett müncheni irodákból valakik szítanának Orbán ellen? Nem. Ötvenhatban hányan mentek neki puszta kézzel a tankoknak, mert a Szabad Európa azt üvöltötte, hogy ki kell tartsanak mindaddig, míg megérkeznek a felszabadító amerikai csapatok? Szentségtörőt is mondok. A Szabad Európa Rádió csak a rendszerváltó mitológiában szerepel komoly tényezőként. A valóságban nem rengette meg a Kádár-rendszert a SZER. Érdekes színfolt volt, amit izgatottan hallgattak meg az emberek késő éjszaka, de kevesen voltak, akik emiatt lettek ellenzékiek.

Tudom, hogy rendkívül nehéz itthon megszervezni az ellenzéket. Nehéz fillérekből mozgalmakat csinálni, amikor dollármilliókból is lehetne gazdálkodni, de nem indulhatunk el a könnyebb úton, mert az tényleg hazaárulás. Olyan hazaárulás, amit egyszer már Orbán Viktor is elkövetett. Mikor is járt Oxfordban? Mit is csinált ott? Igen, ő is azok közé tartozott, akik a külföld támogatásával lettek valakik akkor, amikor Gorbacsov által elindított peresztrojka hatására összeomlottak a szocialista országok diktatúrái. Olyan hiteltelen alakok akarunk lenni, mint ő? Ugye nem.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük