Nem lehetnek félkatonai szervezetek Magyarországon

Székely Sándor a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, független országgyűlési képviselő az újonnan alakuló félkatonai szervezetek elutasításáról szóló határozati javaslatot nyújtott be tegnap a Parlamentben.

A képviselő sajtóközleményében azt írja, hogy a Nemzeti Légió mai megalakulásával olyan félkatonai szervezet jön létre Magyarországon, amelynek szellemisége nyíltan rasszista, ám a megfélemlítő tömeges vonulásokon kívül már a rendvédelmi szervek kompetenciájának kétségbe vonása mellett honvédelmi ismereteket is kívánnak oktatni volt idegenlégiós közreműködésével.

További részletek a közleményből:

Mindez beláthatatlan következményekkel járhat nem csak az ország lakosainak közérzete, hanem az állami rendvédelmi szervekbe vetett bizalom tekintetében is. Ebben az esetben az Országgyűlésnek – a gyülekezési jog maximális tiszteletben tartása mellett – ki kell nyilvánítania aggodalmát és fel kell kérnie a Kormányt a szükséges cselekvésre, mielőtt az ország bármely települése szélsőséges megnyilvánulások alapján működő, harcászati kiképzésen átesett, rettegést keltő alakulatok játszóterévé válna.

Toroczkai László, a Mi Hazánk mozgalom elnöke néhány héttel ezelőtt bemutatta „új honvédelmi szervezetüket” Nemzeti Légió néven, amelyet a Magyar Gárda eszmei örököseként hoznak létre. A szervezet hivatalos megalakulása a mai napon lesz Szegeden. A bemutatáson elhangzottak komoly aggodalomra adnak okot, hiszen Toroczkai László szerint a hadsereg „nem biztos, hogy képes megvédeni az országot, a rendőrség szerepét sem tudjuk pontosan behatárolni”.

A cigánybűnözés ismételt emlegetése mellett a Mi Hazánk mozgalom képviselője részéről az is elhangzott, hogy Törökszentmiklóson „különböző cigány családok terrorizálják a helyi családokat”, és hozzátette, hogy ha a pártja kerülne kormányra, ők szibériai bérrabtartással szabadulnának meg ezektől az „antiszociális, szociopata” személyektől. Mi ez, ha nem uszítás? Mi ez, ha nem megfélemlítés? A Kormánynak cselekednie kell, nekünk pedig emlékeznünk kell a történelem borzalmaira, amelyek hasonló módon kezdődtek! Emlékeznünk kell a 10 évvel ezelőtt történtekre, amelyek szintén így kezdődtek, és amelyek során ártatlanok haltak meg Tatárszentgyörgyön, Nagylétán, Nagycsécsen és Kislétán!

Budapest, 2019. június 1. Magyar Szolidaritás Mozgalom

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük