Nem válaszolt határidőre a kormány a vasutasok követeléseire

A vasutas szakszervezetek továbbra is fenntartják követeléseiket. A Mozdonyvezetők Szakszervezete, a VDSzSz Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete a munkáltatónak átadott javaslatában kétszámjegyű bérfejlesztést tart elfogadhatónak a 2020-2022 évekre – írja a VDSZSZ.hu tegnapi közleményében.

A munkáltató a január 22-i VÉT-ülésen a hónap végéig kért időt bérajánlata átadására, az önmaga által vállalt határidőt azonban nem tartotta be: a csoportszintű VÉT-ülést február 12-re hívta össze.

A legnagyobb vasutas szakszervezetek ezen felül a munkaerő megtartásához, a foglalkoztatási helyzet stabilizálásához az alapbérek egyenletes, kiszámítható és dinamikus emelésén kívül a következő juttatásokat is szükségesnek tartják: további egyhavi alapbért minden vasutas munkavállaló számára decemberi kifizetéssel, és a nettó 3.000 Ft/hó munkáltatói egészségpénztári tagdíjhozzájárulást – a nyugdíjpénztári hozzájárulás jelenlegi mértéke mellett valamint a MÁV-csoportnál eltöltött szolgálati idő anyagi elismerését, a javadalmazás összegének duplájára emelését.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük