Nemzeti trash metal

konokpéter003

Október közepe van, és a hírfolyamot már kezdi elönteni a „Magyarországon nincs Halloween, csak Mindenszentek van” jellegű nemzeti trash metal.

Nem kedvelem, ha bárki meg akarja mondani nekem, hogy Magyarországon mi nincs és csak mi van helyette. Bár fizikailag Magyarországba tagozódom, de nem szeretném, ha ez az exkluzív, azittnincs-csakezvan Magyarország belém tagozódna, mint valami galandféreg, vagy egy kéretlen, pimasz nyolcadik utas.

Nálunk például Halloween van, mert én szeretem a horrorfilmeket, a gyerek szereti a töklámpást, a macskák szeretik a sült tököt (bizony, fura, de szeretik), a kutya meg szereti, amit mi szeretünk, különösen pedig azt, amit a macskák szeretnek. Halloween estéjén rituális szertartás keretében el szoktam vágni az ujjam tökfaragás közben, és ez is hozzátartozik az évhez. Viszont egyikünk sem katolikus, ezért nálunk momentán nincs Mindenszentek, bár ujjelvágás közben néhányukat azért emlegetni szoktam. Mikulás viszont van. Ilyen baromi összetett figurák vagyunk, na.

Szóval marhára nem örülök, ha valaki meg akarja szabni, hogy mit ünnepeljek és mit ne, hogyan és hogyan ne.

Amúgy pedig a Halloween kelta eredetű ünnep. Márpedig – ha valaki számára az ilyen baromság netán érvnek számítana – a kelták előbb itt voltak, mint akár a magyarok, akár a keresztények. Hiszen mind migránsok vagyunk, a mindenféle válogatottan hülye ünnepeinkkel.

Forrás: Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük