Nőnapi csokrokról is vitatkoztak a XV. kerületben – költségvetés még nincs

Nem döntöttek a XV. kerület 2019-es költségvetéséről március 11-én hétfőn, ma újra szavaznak 19 órától a képviselők.

A szűk négyórás vitában – melyet a Szolidaritás Facebook-oldalán is követhettek az érdeklődők – érdemi költségvetési kérdésekről alig esett szó, ellenben megtudhattuk, hogy az egyik Fideszes képviselő aláírást hamisíthatott, a másik Liberális képviselő 89-ben kilépett a Fideszből, de az is kiderült, hogy az egyik baloldali képviselő a saját pénzén vásárolt nőnapi szegfűt. Az önkormányzat díszterme ezúttal is megtelt, többször rendre kellett utasítani a bekiabálókat.

Ezt a személyeskedésekkel átszőtt, néha súlyosan nívótlan vitát unta meg a RÁTE-DK-Liberálisok frakciója, egy hosszú frakciószünet után ügyrendi javaslatként kérték az ülés elnapolását, melyet Németh Angéla polgármester asszony (RÁTE–Szolidaritás) jóváhagyott, és egyben felkérte dr. Pintér Gábort, a Fidesz-frakció vezetőjét, hogy kedden egyeztessenek a költségvetésről.

A képviselő-testület rendkívüli összehívására azért volt szükség, mert február 26-án nem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését. A büdzsé elfogadását a teljes Fidesz-frakció és négy független képviselő tartózkodása tette lehetetlenné.

A tegnapi ülésre Németh Angéla újra beterjesztette a költségvetési rendelet tervezetét, melybe a Fidesz-frakció több javaslatát is beépítette. Mégsem sikerült ezúttal a szavazásig sem eljutni.

Mi a tét? Ha március 18-ig az önkormányzatnak nincs 2019-re érvényes költségvetése, a Magyar Államkincstár április 1-étől nem folyósítja az állami támogatást.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük