Nyissanak ki a vendéglátóhelyek! Az Igen Szolidaritásnak is elege lett az átgondolatlan víruskezelésből

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom különösen fontosnak tartja a közösségi terek mihamarabbi újraélesztését, különösen a vendéglátóhelyekét, és hasonlóan a mozikét, színházakét, könyvtárakét stb., természetesen a védekezés ésszerű kívánalmait fenntartva, ezért február elsejétől a fokozatos és átgondolt életviteli nyitást szorgalmazza – írják friss közleményükben.

“Ha az állam korlátozásokat foganatosít, akkor a méltányos kompenzációról is illik gondoskodnia. A kiszáradt pénztárcák fizetésképtelenek, azonban az állam az egyetlen szereplő, amely átmenetileg akár bevételek nélkül is képes fizetni.”- hangsúlyozta Huszti Andrea az IgenSzolidaritás elnöke.

A vírus sajnos a haláleseteken túl is vastagon szedi áldozatait. A munkájukat elveszítő, vagy enélkül is becsavarodó emberek egyre nagyobb számban követnek el gyilkosságokat, öngyilkosságokat, illetve erőszakos cselekedeteket. Se szeri se száma a felbomló, vagy súlyosan sérülő emberi kapcsolatoknak, amelyek az emberi veszteségeken túl ugyanúgy százmilliárd forintokban mérhetők, mint a járvány közvetlen kárai.

Az IgenSzolidaritás arra hívja fel a kormányt és a pártokat, hogy közösen fontoljuk meg a programjában régóta alapkövetelésként szereplő szociális minimumjövedelem bevezetését, aminek lényege, hogy minden felnőtt, akinek a jövedelme nem éri el a 100.000 forintot, az eddig az összegig kipótlást kapjon az államháztartás terhére!

ISZOMM

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •