Nyitott kapukat dönget Puzsér

„Vissza kéne hozni a rock’n’rollt a politikába” – mondta Puzsér Róbert múlt héten egy kerekasztal-beszélgetésen. Nem csak beszélni kell erről, hanem tenni is kell valamit. A Szolidaritás Mozgalom úgy tűnik meg is teszi, hiszen elhozza a punkot a politikába, május 1-jei rendezvényén, a Munkás Büszkeség Napján.

A szervezet hétvégén frissített eseménye szerint fellép a híres botrányzenekar a HétköznaPI CSAlódások!

A hétköznapinak nem mondható punkzenekar több mint 25 éve működik, kőkemény rajongó táboráról, ezer fokon megvalósuló koncertjeiről is ismert. A Fidesz-érában a kormányt, valamint a nácikat támadó szókimondó szövegei miatt többször kitiltották bizonyos településekről, egyszer még a Budapesten sem léphettek fel.

A PICSA mellett fellép a Sniffin Glue (Ramones tribute zenekar) és a Plüssnapalm.

Az esemény leírásában hangsúlyozzák a szervezők, hogy az elmúlt évtizedekben a munkások ünnepe a munka ünnepévé vált. Ezzel arculcsapva azoknak az embereknek az emlékét, akik kiharcolták az emberhez méltó jogokat, béreket, a dolgozók millióinak. Ezért akarnak egy más hangvételű, a régi hagyományoktól eltérő május 1-jét.

A Szolidaritás Mozgalom a bohócforradalom nevű rendezvénnyel kezdte el működését kilenc éve, majdnem bement az Operába együtt ünnepelni Orbán Viktorral, melynek szobrát később le is döntötte.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük