Nyílt levél az MSZP Munkástagozatától

nyiltlevel

 Igen Tisztelt Törvényhozók!

Tisztelt Vezetők!

Ma, amikor országunk gazdaságilag nagyon nagy bajban van, akkor igen fontos, hogy minden eszközzel megvédjük a munkavállalók érdekeit. Nem lehet, hogy minden nehézséget a munkavállalók folyamatosan szűkülő rétege viseljen. Egy jól megalkotott Munka Törvénykönyve döntő fontosságú Magyarország gazdasága számára. Fontos mind a gazdasági hatékonyság, mind a lakosság egészének jóléte szempontjából egy modern, minden gazdasági szereplőre érvényes hatékony és jó törvény. Ezt a kényes egyensúlyt csak széles körű szociális párbeszédre alapozva lehet megteremteni.

A munkaügyi törvénykezés keretet nyújt a tisztességes és hatékony munkaügyi és foglalkoztatási kapcsolatok számára, amely nyilvánvalóan termelékeny és méltó foglalkoztatást hoz magával, és biztosítja a társadalmi békét. Egy rossz törvény, árt a munkaadónak és a munkavállalónak egyaránt. Nem segíti országunk felemelkedését, gyarapodását. Minden döntéshozónak – legyen bal- vagy jobboldali – elsődleges szempontjának kell tekintenie a kiszolgáltatottság felszámolását a szegénység csökkentését. Ha ennek nem tesz eleget, akkor fel kell állnia és át kell adnia a helyét olyannak, aki ennek a kritériumnak eleget tudd tenni. Nem lehet cél a gazdasági nehézségek fokozása, a társadalmi feszültség növelése. A beterjesztett Munka Törvénykönyve ezeknek a feltételeknek nem tesz eleget. Ezért a kormány által jegyzett munkavállalókat érintő törvényt a munkavállalók nem tudják, és nem akarják elfogadni. Nem engedhető meg a párbeszéd nélküli hatalomcentralizáció, erőből való politizálás. A kormány, a munkavállalói és munkáltatói szervezetek, folytassanak konstruktív párbeszédet a munkaügyi törvények reformjáról! Nem engedhető meg a szakszervezetek jogainak megkurtítása, a szakszervezeti vezetők védelmének megszüntetése.

Az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata elfogadatlannak tartja azt a kormányzati taktikát, hogy érdemi tárgyalások helyett, látszat egyeztetéseket folytat olyan, szervezetekkel, akik nem képviselik érdemben a munkások érdekeit, hanem viselkedésük megütközést és ellenszenvet vált ki a munkások körében.

Tisztelt Képviselő Hölgyek, Urak!

Tisztelt Vezetők!

Az MSZP-nek feladata a baloldali értékek képviselete mellett a munkavállalói érdekek képviselete és megjelenítése az Országgyűlésben és a pártban. Ezért arra kérjük a Képviselőinket, hogy a FIDESZ- kormány által beterjesztett Munka Törvénykönyvét ebben a formában ne fogadja el. Támogassa a Frakció, a szakszervezetek és a tagozat által küldött módosításokat. Ezek adhatnak megfelelő védelmet a dolgozó családok, a nyugállományba vonóluk számára. Mindenki számára fontos a munkabéke. E nélkül nem lehet előrehaladás és gazdasági fejlődés. A harc áldozatokkal jár. Ez megengedhető. Az úgynevezett Gazdasági Szabadságharcból a dolgozóknak elege van. Ez nagy kárt okozott nem csak a devizahiteleseknek és a munkavállalóknak, hanem az országnak is.

Ebből elég!

Tisztelt Vezetők!

A Tagozat arra kéri az MSZP minden vezetőjét, vezető testületeit, hogy a dolgozók érdekeit minden eszközzel képviseljék a parlamenti és parlamenten kívüli politizálásukban.

Tisztelt Országgyűlési Képviselő Hölgyek, Urak!

Esküjükhöz híven szolgálják az ország lakosait, főleg a szegénységben, hajlék és munka-nélkül, a minimálbérből élőket. Képviseljék őket tudásuk legjavát adva. Olyan gazdasági és társadalmi törvényeket alkossanak Tisztelt Képviselők, amik elősegítik a munkahelyek megvédését és teremtését. A Munkástagozat minden segítséget megad, hogy Önök a legjobban teljesítsenek.

Munkástagozat Országos Vezetése

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük