Óh Tibor, feltaláltad a spanyolviaszt!

D Elia Viktor

Bérharc? Most komolyan?

Hol a francban voltál az elmúlt 25 évben, amikor a pártod elárulta a munkásosztályt, amikor lebontotta a baloldal vívmányait, fizetőssé tette a felsőoktatást, hagyta lezülleni az egészségügyet? Hol voltál, amikor az elvtársaid építették a kapitalizmust, ellopták a közvagyont, szétverték illetve hagyták szétverni a tsz-eket? Hol voltál, amikor milliók vesztették el a munkájukat, mert a munkahelyüket eladták a fejük felül? Kik is? Az elvtársaid.

Hol voltál amikor az elvtársaid hagyták, hogy a bérből és fizetésből élőknek nem emelkedett a jövedelmük? Az elvtársaid kezdtek összeszerelő üzemet csinálni az országból, és pontosan tudták, hogy a multi akkor fog idejönni, ha a munkások gombokat fognak kapni fizetés helyett. Az MSZP-s oligarchák milliárdjainak az ára, milliók nyomora volt.

Milyen munkásmozgalmi múlt? Mi köze a pártodnak ma már a munkásmozgalomhoz? Semmi! A pártodnak az ég egy adta világon semmi köze ma már a baloldalhoz, a bérből és fizetésből élőkhöz, a munkásmozgalomhoz.

A magyar baloldal egyetlen esélye, ha a pártod szépen eltűnik a süllyesztőben és új emberek a nulláról felépítik újra. Munkásmozgalmat akarsz, baloldali politikát? Fordulj a volt kampányfőnöködhöz – csak hogy a saját köreidből keressek mintát – és vegyél róla példát. Ételt oszt a rászorulóknak, segíti a hajléktalanokat és a migránsokat. Közötök nincs baloldalhoz, munkásmozgalomhoz. Munkást legfeljebb akkor láttok mikor feketemunkások fusiban kifestik a villáitokat és levágják a füvet a kertben. Árulók vagytok és ezen már nem segít semmilyen bérharc meg ötletelés.

Kapcsolódó anyag: Levél elvbarátaimhoz és elvtársaimhoz

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük