Olimpia? Kösz NEM!

no olimpia

Magyarország Európa egyik leggyorsabban elszegényedő országa, ahonnan százezrek tántorognak külföldre, mert itthon reménytelen a családalapítás, a gyermeknevelés, fiatalabb generációk pedig már arra se kapnak lehetőséget, hogy belépjenek a munka világába. Ilyen nyomorult helyzetben megdöbbentő az elitpártoknak, a Fidesznek, az Mszp-nek, a Jobbiknak és sajnos a PM-nek az a terve, hogy Budapestre Olimpiát hozzanak.

Magyarországnak semmi szüksége 1000 milliárd forintnál is többet felemésztő presztízsrendezvényre akkor, amikor dőlnek össze a kórházak és az iskolák, amikor a jóléti ellátásokat évek óta faragják az illetékesek. Amire szükség van, az a szegénység elleni küzdelem, valódi munkahelyek teremtése, szociális fordulat.

Mindenkinek tudnia kell, hogy az Olimpia ma már nem csak egy sportesemény, hanem kiváló profittermelő vállalkozás is. Az elitpártok mögött álló építőipari cégek újabb milliárdos hasznot akarnak zsebrevágni, amelyekért még az unokáink is fizetni fognak. Olyan állami beruházásokat erőszakol ki a betonlobby, amelyre semmi szükség nincs. Éppen a ma súlyos gazdasági és társadalmi válságban lévő Görögország példája mutatja meg a legjobban, hogy milyen értelmetlen és gazdaságtalan a mára kapitalista nagyvállalkozássá tett Olimpia megrendezése. A turizmus bevételei töredékét sem fedezik a beruházásoknak, a felépített sportlétesítmények pedig speciális jellegükből kifolyólag szinte használhatatlanok lesznek később. Az az érv is hazug, hogy majd minden magyar élvezheti az Olimpiát. Csak azon gazdagok élvezhetik majd a sporteseményeket, akik képesek lesznek megfizetni a méregdrága belépőket és bérleteket.

A BAL – Balpárt nem támogatja, hogy Magyarország jelenlegi szociális és gazdasági helyzetében ilyen ezermilliárdos kiadással járó sporteseményt szervezzen. Támogatjuk viszont a sportutánpótlás szempontjából kulcsfontosságú tömegsport fejlesztését ingyenesen használható sportpályák építésével, a mindenki számára olcsó sportolási lehetőséget biztosító sportegyesületek támogatásával.

Forrás: Balpárt

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük