Optimista MSZP-sek kongresszus előtt: “Jövő májusban Botka miniszterelnök lesz”

A szocialisták “egységkongresszusra” készülnek, mindenki beállt Botka László mellé, aki ma formálisan is az MSZP miniszterelnök-jelöltje lesz. Az atv.hu által megkérdezett szocialisták szokatlanul fegyelmezettek, szerintük egy év hosszú idő, a balliberális oldalon mindenki, Gyurcsány Ferenc is belátja: Botka László az egyetlen igazi kihívója Orbán Viktornak.

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke:

„A mai kongresszus az MSZP-ben a null-pont, az új viszonyítási pont lesz, az MSZP sztorija 2017-től. Az Új társadalmi szerződés ajánlat a nemzetnek, az általam készített Identitás-papír pedig az a stratégia, ami elmondja, mi szocialisták mit gondolunk az identitásunkról, az országról, a nemzetről, az Európai Unióról. A kongresszus napjától Botka László és az MSZP, a kettő ugyanazt jelenti.A kongresszus tétje: Orbán Viktor kihívója Botka László, a Fidesz kihívója pedig az MSZP”.

Ujhelyi István, az MSZP és a DK brüsszeli delegációvezetője:

„Fél évvel ezelőtt teljes kilátástalanság uralkodott a demokratikus ellenzéki oldalon a tekintetben, ki lesz Orbán Viktor kihívója. Az egyértelmű volt, hogy ebben a mediatizált világban fontos a kihívó személye, és mindenkinek tudnia kell, ki lesz a csapatkapitány. Az azóta eltelt időben már bebizonyosodott mindenki számára: Botka László komolyan gondolja, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje szeretne lenni, az MSZP is komolyan gondolja, hogy Botka László lesz Orbán Viktor kihívója, és azt is el lehet hinni róla, hogy képes az MSZP-n túli világot is mozgósítani. Gyurcsány Ferencnek jó orra van, ő és a DK blogszerkesztői is jól tudják ezt, és ezért csépelik. Jól tudják, hogy Botka László a valódi egyetlen alternatíva Orbán Viktorral szemben. A Medián mérése azt mutatja, hogy középről és jobbról is tud szavazatokat szerezni. Gyurcsány Ferenc és a DK-sok azt sem hitték el, hogy eljutunk a mai kongresszusig – de eljutottunk, teljes egységben.Szóba sem került egyetlen név sem a konzultációs fórumokon – sem Mesterházy Attila, sem Hiller István, Gúr Nándor, sem Tukacs István vagy mások neve –, akiket Botka László lehúzna majd a listáról. Zavarkeltés volt a cél, de az MSZP egységét már sem a habonyi hazugsággyár sem más balliberálisok nem tudják megbontani. A mi térfelünkön Orbán Viktornak egyetlen igazi kihívója lesz, és most mondom, Botka László jövő májusban miniszterelnök lesz.”

dmoha20170218018-e1487436702550-1024x576Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, volt miniszterelnök-jelöltje:

„Egységkongresszus lesz. Botka László legalább 95 százalékos támogatást kap. Lendületet adhat a kampánynak, megfogalmazva kifelé az MSZP üzeneteit. Az MSZP és Botka László egy, de Botka László több is: mától nem csak az MSZP, de Magyarország miniszterelnök-jelöltje is. Az egyetlen reális alternatíva Orbán Viktorral szemben.”

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnök-frakcióvezetője:

„A kongresszus nem hoz meglepetést, formálisan is Botka László lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje – mint Orbán Viktor kihívója, olyan politikus, aki az MSZP-túli világból is tud szavazatokat szerezni. A miniszterelnök-jelölt megjelenésével a tábor, politikai erő politikai álláspontja is megszemélyesítődik.A kongresszuson és hivatalos miniszterelnök-jelöltként Botka László beszédére jobban figyel a közvélemény. 

Rendkívül fontos, hogy az egyenlőtlenségi programon – bérek, fizessenek a gazdagok – túl a közjogi, a politikai, egészségügyi, oktatási programpontok is megjelenjenek, elhangozzanak. A szombati kongresszus ilyen szempontból nagy lehetőség a továbblépésre. Fontos, hogy egy baloldali politikai erő a nehéz helyzetben lévőket, kiszolgáltatottakat meggyőzően képviselje.”

Csige Tamás, volt MSZP-s képviselő, Hajdúdorog polgármestere:

„Az a legfontosabb, hogy a kormányváltó erő, az MSZP megnevezi miniszterelnök-jelöltjét, Botka Lászlót, aki már bizonyított és hiteles. Az MSZP hitelességét is vissza tudja állítani, azon polgármesterek hitelességét is erősíti, akik országszerte az MSZP-t képviselik.Botka László a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje lesz, lesznek viták, de egy év hosszú idő, ezek nyugvópontra jutnak, mindenki, a DK is be fogja látni, hogy Botka László cselekvőképes és alkalmas arra, hogy leváltsa a tolvaj Orbán rezsimet. Képesek leszünk arra is, hogy mind a 106 körzetben egyetlen jelöltet állítsunk. Az én személyem is szóba került, és én a felkérésre nem mondtam nemet.”

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20170527-optimista-mszp-sek-kongresszus-elott-jovo-majusban-botka-miniszterelnok-lesz

 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük