Orbán és Bajnai ugyanabban a páholyban

paholy

Nem vette észre. (Szerk: Nem vette? A hülyék meg mi vagyunk?) Erre hivatkozott Bajnai Gordon stábja, amikor azt a kérdést tették fel neki, hogy találkozott-e Orbán Viktorral, akivel ugyanazon VIP páholyban ültek alig egy méterre egymástól a magyar-török meccsen. Kétségtelenül nem nagy termet Orbán Viktor, de azért ez mégis röhej. Azonban elgondolkodtam, vajon mi mit nem vettünk észre Bajnai Gordonból az elmúlt két év alatt. Például Bajnai Gordont. Ugyanis eltűnt, mintha David Copperfield műsorának része lenne és nem az elmúlt időszak meghatározó gazdaságpolitikusa, minisztere, majd miniszterelnöke. Olyan gazdaságpolitikus, akit az elmúlt 2 évben is folyamatosan pocskondiázott Orbán Viktor, közvetve, vagy közvetlenül. Bajnai Gordon azonban szinte egy mukkot nem szólt, teljesen észrevétlen maradt.


Ez a hallgatás már legalább Sólyomi méreteket öltött, csak a köztársasági elnöknek legalább volt annyi fórja, hogy ő mégiscsak inkább jobboldali érzelmű ember. Bajnait az MSZP emelte olyan magasságokba, amit soha nem érhetett volna el nélkülük, nekik köszönhette elismertségét, sikereit a politikai térben. Ehhez képest a hallgatása volt támogatóit – és rajtuk keresztül az őt is – érő támadásokkal szemben több, mint furcsa. Vajon mi törhetett meg ebben a kiváló emberben, hogy ily látványosan feledkezik meg azokról, akiknek sokat köszönhet, illetve akik támogatták őt és politikáját, gazdasági elképzeléseit?

Nem lehetett észrevenni Bajnai politikai jelenlétét az elmúlt két évben, amikor a magyar gazdaságot zuhanó-pályára állította az Orbán-Matolcsy vezette Fidesz-KDNP-s szentekből álló társaság, akiknek – mint minden szentnek – maguk felé hajlik a kezük. Bajnai ekkor is hallgatott.

Bajnait akkor sem lehetett észrevenni, amikor Orbán Viktor szétverte a köztársaságot, a demokratikus alapjogokat.

Bajnait akkor sem lehetett észrevenni, amikor társadalmi csoportok megélhetését, létbiztonságát veszélyeztette a Fidesz-KDNP.

Bajnait akkor sem lehetett észrevenni, amikor a Parlamentben – ahol ő egykor meghatározó személyiség volt – ma szélsőséges eszmék vertek tanyát, uszító hangnemet engednek meg maguknak pártok képviselői, kirekesztő nézeteket hangoztatnak, és pláne olyan személyeket akarnak példaként állítani a nemzet elé, akiknek nemzeti sorstragédiákat “köszönhet” hazánk.

Bajnait akkor sem lehetett észrevenni, amikor Orbán Viktor hazugságaival, kettős beszédeivel, pávatáncaival tönkretette hazánk nemzetközi megítélését, nemzetközi kapcsolatait, elriasztotta a befektetőket, a meglévő vállalkozásokat pedig túlélésre kényszerítette, aminek eredményeként súlyos mértékű elbocsájtások, fejlesztés leállítások, termelés visszaszorítások, leépítések történtek.

Bajnait akkor sem lehetett észrevenni, amikor Orbán Viktorék ellehetetlenítették a munkások érdekérvényesítési jogait, sztrájkjogait, szakszervezeteit, a bérüket drámaian csökkentették, miközben pótlékaik zömét elvették.

Bajnait akkor sem lehetett észrevenni, amikor Orbán Viktor zsarolással kifosztott 3 millió embert, megtakarításaikat hazugsággal elvette, majd természetesen nem teljesítette ígéretét, sőt elkótyavetyélte kénye-kedve szerint a 3000 milliárd forintot.

Nem sorolom tovább, hányszor nem lehetett észrevenni Bajnai Gordont. Mindössze az utóbbi pár hónapban tudni róla. Akkor, amikor végre erősödik az ellenzék, az MSZP erőre kapott és kegyetlen időszakon átszenvedve magát váltópárttá növesztette magát, amikor a Milla, a 4K, a Szolidaritás és számos egyéb civil szervezet párttá, egyesületté fejlesztette magát, amikor láthatóan kezd esély mutatkozni arra, hogy mégiscsak leváltható lesz az Orbán-kormány. Bajnait csak ekkortól lehetett észrevenni.

Nem szeretnék pálcát törni senki felett, mindössze azt szeretném felvázolni, hogy voltak itt sokan, akik ez alatt a két év alatt nem hallgattak, akik arcukkal, kiállásukkal, szavakkal és tettekkel igazolták, hogy lehet rájuk számítani. Direkt nem mondok neveket, mindenki saját maga döntse el, kiket látott, hallott az elmúlt években, kiknek a szavait, tetteit érezte úgy, hogy helyette szólnak, érte állnak ki.

Bajnai nem vette észre, ki mellett áll.

M.Ú.Szerk: És mindezek ismeretében, teljesen biztosak vagyunk abban, hogy az ellenzés megmető “nagy messiása” pont ez a láthatatlan Bajnai?


FORRÁS: Stop.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük