Orbán? IMF? Kösz, egyik sem!

 

Hónapok óta visszatérő téma a kormány és az IMF (Nemzetközi Valutaalap) közötti tárgyalások elindulása, menete, megszakadása. A magyar kormány össze-vissza nyilatkozik, és eközben a hazai közönség számára igyekszenek eljátszani a szabadságharcos szerepét – de erre semmi alapjuk sincs. Nem védelmeznek ők senkit senkitől, a „magyar népet” főleg nem. Számtalan elemzés, hatásvizsgálat, és különösen a saját személyes tapasztalataink igazolják, hogy egyre csökken a munkaerőnk értéke. A kormányzati intézkedések hatására folyamatosan romlanak a munkakörülmények, egyre kevesebbet ér az amúgy is soványodó fizetésünk. Kellemetlen, rosszarcú rablóbanda uralkodik fölöttünk. Ha ők ilyenek, lehet hogy tárgyalópartnereiknek van igazuk? Vajon az IMF megvédhetne minket a kormánytól? Aligha.

 

Nyár közepén az IMF delegációt tüntetők várták Budapesten, akik nagyon helyesen rámutattak arra, hogy az IMF a kapitalizmus élcsapata, politikájuk lényege pedig a kizsákmányolás fokozása. Az IMF, a Világbank, az EU-s banki agytröszt, ezek a ki tudja ki által kinevezett bürokraták a tőke érdekeinek legtudatosabb képviselői. Érzéketlen és hideg fejű vérszívók, akik a profithajsza lendületében világszerte hirdetik a tőke vallását: még több megalvadt emberi munkát lapátolni a gépezetbe, még több kínlódást és szenvedést okozni a világ kizsákmányoltjai számára.
 

Semmi mást nem tudnak tanácsolni a kormányoknak csak azt, hogy keményebb eszközökkel hajtsanak minket munkába és szorítsák minél alacsonyabb szintre életszínvonalunkat. Természetesen minden kormány ezt csinálja magától is, de mivel a politikusok az arcukat is adják a végrehajtáshoz, ezért időnként egy kicsit óvatosabbak, mint amit a tőke elvárna tőlük. Orbánék esetében nincs erről szó, ők IMF-behatás nélkül is ugyanúgy szorítják a prést, nyomorítják az életünket, szívják a vérünket.

 

Orbán? IMF? Nincs ezek közt igazi ellentét, ugyanazon az oldalon állnak, nem a mi oldalunkon.

 

Forrás:  http://egyretobbenegyrejobban.blog.hu/2012/09/25/imf_219

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük