Orbán pénzeli az ellenzéki sajtót?

Köztudomású, hogy pártunk és kormányunk rossz szemmel nézi, ha bárki beavatkozik Magyarország belügyeibe. Orbán szabadságharcot vív Brüsszel és Washington ellen. Soros György civileknek nyújtott támogatásait a zsidó világ-összeesküvés részeként mutatja be. Hívei ezt úgy fordítják le, hogy a zsidók ne avatkozzanak bele a NER életébe. Orbán még arra is érzékeny, ha civil szervezeteket támogatnak külföldről.

Ezért különös, hogy a Klubrádiót és a 168 Órát megszerző, az Origo-ra is szemet vető, a Népszava megvásárlásának gondolatával foglalkozó Brit Media Befektetési Kft.-ről nincs szava Orbán propagandagépezetének. Annak ellenére, hogy a semmiből alakult társaság a baloldali média zászlóshajóinak nyújt „önzetlen” segítséget. A sajtóhírek szerint amerikai (!) gazdag (!) zsidók (!) állnak a befektető társaság mögött. Erre mondja Kohn bácsi, hogy ha ezt a Fidesz nem teszi szóvá, akkor benne van.

Egészen pontosan ez azt jelenti, hogy az Orbán-rendszer ellenzéki sajtójának fontos részeit külföldről tartják el. Nem akárkik, hanem „magyar származású gazdag amerikai zsidók”. A NER szemüvegén át nézve, mi ez, ha nem külföldi beavatkozás a független Magyarország belügyeibe? Orbán propagandistái ezt mégsem teszik szóvá. Hol van a Békemenet? Miben különböznek ezek Soros Györgytől, aki szintén magyar származású amerikai gazdag zsidó? Ha Soros pénzelné a 168 Órát, a Klubrádiót és a Népszavát, vajon mit mondana róla a fideszes propaganda?

Soros pénze miatt parlamenti vizsgálóbizottság alakulna, de a Brit Mediáról hallgatnak. Miért? Gyenge magyarázatnak tűnik, hogy gazdag amerikai zsidók miért támogatják a veszteséges magyar ellenzéki sajtót: állítólag azért, mert a máshol megtermelt hasznot itt akarják jó célra elkölteni. Csakhogy olyan hülye gazdag amerikai zsidót még nem láttunk, aki a máshol megtermelt pénzét az ablakon kidobja, mert a magyar ellenzéki sajtó támogatása ezzel egyenértékű. Ez a sajtó soha nem dönti meg Orbán rendszerét. Ez a befektetés soha nem térül meg. Ez pénzkidobás. Vajon miért?

A kérdés még bonyolultabb, ha figyelembe vesszük, hogy a Brit Media mögött álló szervezetek magyar kapcsolata Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbija, akit csak Orbán „dísz zsidajaként” emlegetnek. Köves Slomó úgy tett szert rangra, tekintélyre, állami elismerésre, vagyonra, százmilliós állami támogatásokra, hogy a baloldalhoz közelállónak tartott Mazsihisz riválisaként beállt a Fidesz mellé. Miért lenne Köves Slomónak érdeke az Orbán-rendszer megdöntése? Miért lenne érdeke igazi ellenzéki sajtó feltámasztása? Ha látott már valaki igazi brooklyni haszid zsidót, pláne, ha beszélgetett is már vele, annak teljesen világos, hogy ezek strómanok.

Ha nem a feltámasztás a cél, akkor micsoda? Az elfoglalás? Kihasználva a kivéreztetett ellenzéki média helyzetét, bevásárolják magukat a baloldal médiumaiba? Milyen céllal? Kinek az érdekét szolgálja mindez? A brooklyni „gazdag magyar ortodox zsidókét”, a haszidokét, akiket nem érdekel a politika, Magyarország főleg nem? A szatmári águkét, akik még Izrael világi állama ellen is tüntetnek? A lubavicsieket izgatja New Yorkban, mi van Budapesten az álparlamentben? Márpedig ezek állnak a Brit Média mögött, ezek Köves Slomó hittestvérei, és ezek ápolnak baráti kapcsolatokat az Orbán-rezsimmel.

Köves Slomó rabbi
Köves Slomó rabbi

Köves Slomón keresztül kapcsolatba kerültek az amerikai, elsősorban a New York-i lubavicsi és a szatmári haszidokkal. Kormányszinten tárgyaltak a nem ortodox, nem cionista és nem baloldali zsidókkal, hogy a zsidóságot megosztva a magyar baloldalt és liberalizmust gyengítsék. Mivel zsidókról van szó, azt a látszatot tudják kelteni, hogy ezek nem az antiszemitáknak szobrokat állító Orbán-rezsim emberei. A varázsszó, hogy „New York-i gazdag magyar zsidók pénze”, eloszlat minden gyanút a baloldalon. Aki mégis tudja, hogy kik ezek, de nem akar lemondani a pénzről, és kész arra, hogy Orbán pénzén eltartott álellenzéki sajtóban dolgozzon, ugyanúgy, mint az ATV munkatársai, az könnyen védheti magát: ez „zsidók pénze”, nem a fasisztáké.

A Klubrádió megszerzésére alapított cég többségi tulajdonosa egy Brit Europe nevű, Brüsszelben bejegyzett alapítvány. A Slomó-féle Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) idős-otthonainak megvásárlásakor is ez az alapítvány biztosította a pénzügyi hátteret. A Brit Média Befektetési Kft kisebbségi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója az EMIH-hel bensőséges kapcsolatban álló Megyeri András Jonatán, a TV2 volt munkatársa. A belgiumi zsidó alapítvány Brüsszelben, a Rue Froissart 109. szám alá van bejegyezve. A Rue Froissart 109. szám alatt egy haszid zsinagóga működik Európai Zsinagóga néven. A Brit Media Kft. székhelye a Köves Slomóék által üzemeltetett Olajág idősotthonok egyikében, a Törökbálint, Kazinczy u. 105. szám alatti intézményben van bejegyezve. Ennyi erővel a Fidesz székházában is lehetne.

Hogy a pénz kié, nem tudni. Lehet a New York-i haszidoké is, akiknek érdekei egybeesnek Orbánnal, aki falaz az egésznek, mert közvetve övé lesz az ellenzéki média feletti rendelkezés is. A pénz mehet Orbántól Slomón át, de az Amerikába juttatott állami milliárdokból is a haszidokhoz, akik strómanjaikon keresztül elfoglalják és Orbán keze alá teszik az ellenzéki médiát. Orbánnak érdeke, hogy ezek működjenek, és a demokrácia hamis látszatát keltsék, de az ő kontrollja alatt maradjanak. Azt jól kalkulálták, hogy az ellenzékinek hitt médiumok szó nélkül fogják kiszolgálni az új tulajdonosak akaratát, még akkor is, ha tudják, hogy ezek valójában strómanok, az igazi tulajdonosuk Orbán. Még saját ellenzékét is ő irányítja.

Nem logikus, hogy Orbánon kívül bárki erre pénzt adjon. Pláne, brooklyni zsidók. Orbán sem a magáét adja. Mivel az ellenzéktől elzárt minden közpénzhez jutási lehetőséget, kénytelen lehet saját maga kilopni az ellenzéki sajtó fenntartásához szükséges pénzt. Orwell nem tudott ilyet kitalálni. A fantáziája szűkös volt ehhez.

Nem szeretnék azoknál a médiumoknál dolgozni, amelyek a „Brit Média” tulajdonában vannak. A „Brit Média” maga a Fidesz. De nehogy azt higgye bárki, hogy akárkit zavar, kitől kapja a pénzét. S nehogy azt gondolja bárki, hogy az ellenzéki média süket és vak közönségét ez a legkisebb mértékben is zavarja. Aki ezt szóvá teszi, az megosztó bajkeverő lesz, szokás szerint. Az árulásnak, a kollaborációnak újabb mélységei tárulnak fel.

Csak annyit kérnénk, hogy húsz év múlva, amikor Orbán kiöregszik, nehogy bárki a szájára vegye az ellenállás, az ellenzék, a hősiesség, a szabadságszerető magyar nép és hasonló szavakat.

Bartus László

Forrás: Amerikai Népszava

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük