Orbán rendőrei és ügyészei betalálták a hagyományőrző munkásőrt, kezdi unni a dolgot!

Magyarországon számtalan olyan  társaság található, melynek tagjai valamely egykori fegyveres testület hagyományait őrzik. Ezek jelentős része kifejezetten a náci Németországhoz kötődik, egykori SS alakulatok egyenruháiban paroláznak, de van ilyen jellegű társasága a zsidó honfitársaink deportálást és kirablását elvégző Csendőrségnek is.

Szerencsére vannak akik nem Horthy rendszerének gyászos hagyományait őrzik, hanem például az egykori Munkásőrségét. A testületet a magyar kommunisták 1956 után hozták létre, egyfajta önvédelmi alakulat volt. A létrehozást az alapítók szerint az indokolta, hogy 1956-ban 300-nál több baloldalit öltek meg bestiális módon fegyveres “forradalmárok”. 1956 október 23 és november 4 között mindennaposak voltak a “lincselések”, gyakran utcán akasztottak embereket, a holttesteket meggyalázták. A ma hősként tisztelt Tóth Ilona(ka) például benzininjekcióval ölt, az pedig az egész világot sokkolta, amikor október 28-án a Köztársaság téri pártház ostroma után válogatás nélkül ölték le az onnan feltartott kézzel kilépőket.

Mindez olyan trauma volt akkor a baloldaliak számára, hogy indokoltnak találták, hogy legyen egy ténylegesen önvédelmi alapú fegyveres testület, amely képes olyan védelmi feladatok ellátására, amelyre fegyverek nélkül 56-ban képtelenek voltak a munkásmozgalom tagjai. Az 1957-ben létrehozott Munkásőrség szerencsére soha nem került éles helyzetbe, jellemzően polgári védelmi feladatot látott el, de a “rendszerváltó elit” állandó célkeresztjében voltak ennek ellenére is már a hetvenes évektől. Annak ellenére, hogy munkásőröket soha nem vetettek be például tüntetők ellen, mégis ennek a testületnek a feloszlatását követelték a leghangosabban. Ebben nyilván az is szerepet játszott, hogy a munkásőrök között jelentős számban voltak, akik nem nézték jó szemmel a rendszerváltás folyamatát és hajlandónak mutatkoztak arra, hogy esküjükhöz híven akár fegyverrel is megvédjék a szocialista rendszert. Így már az is érthető, hogy a Munkásőrség lefegyverzést Németh Miklós kormánya egy titkos és szupergyors akció keretében végezte el 1989-ben. A katonai különítmények által irányított “begyűjtésről” alig tudni valamit. Máig terjednek pletykák arról, hogy az ország több pontján összecsapásokra is sor került, kommandósok bevetésére is szükség volt azokkal szemben, akik önként nem voltak hajlandóak leadni fegyvereiket és elbarikádozták magukat laktanyáikban, de erről nem szabadott beszélni sem akkor, sem azóta. Egyébként az egykori Néphadsereg tisztjei is megosztottak voltak ennek kapcsán, vonakodva hajtották végre a feladatot, mert jól tudták, hogy ők lesznek a következők…

A Munkásőrség lefegyverzése és feloszlatása után sok egykori tag őrizte egyenruháját, összejártak találkozókra, de tudatos hagyományőrző munkára nem került sor. A rendszerváltó politikai és kulturális elit permanens antikommunista uszításának fontos eleme lett a Munkásőrség elnyomó jellegének hangsúlyozása, a tagok elleni lenéző gyűlöletkampányok, gondoljunk csak arra, hogy miként ábrázolták őket a “Csapd le csacsi” című filmben. Bár mondjuk az alábbi mondattal ma már nagyon sokan egyetértenek:

Juhász Norbert lett aztán az, aki már annak ellenére is vállalta a hagyomárző tevékenység megszervezését, hogy a rendszerváltás után nőtt fel. Kezdeményezéséhez sokan csatlakoztak, egykori tagok, parancsnokok. Más hasonlóan működő társaságokra jellemző egyesületi formában akartak működni, de a bíróság minden ilyen típusú kezdeményezésüket visszadobta. Végül bejelentett civil társaság formában való működést választották, amihez nem kell bírósági jóváhagyás csak tudomásul vétel. 

A Hagyományőrző Munkásőr Társaság ezt követően végezte munkáját, kifejezetten ügyelve arra, hogy aktuálpolitikai kérdésekbe ne szóljanak bele. Volt természetesen, akit még így is zavartak. Az elmúlt évben feljelentették őket amiatt, hogy a facebookon közzétett képeiken vörös csillag található, ami a Munkásőrség jelképe volt. Ezt Magyarország önkényuralmi jelképként kezeli annak ellenére is, hogy a nemzetközi bíróság már több alkalommal utasította a hazai illetékeset a vonatkozó rendelkezés megsemmisítésére. A munkásmozgalom nemzetközi jelképe nem állítható párhuzamba a náci horogkereszttel. Magyarország azonban nem tesz eleget ilyen irányú kötelezettségének, sőt folyamatosan vegzálják azokat, akik kitűzik a vörös csillagot. Nem járt máshogy Juhász Norbert sem, akit Orbán túlbuzgó rendőrei és ügyészei a névtelen feljelentés után betaláltak. Otthonát, sőt szülei otthonát is átkutatták, elkobozták laptopját, sőt az engedéllyel tartott és hatástalanított PPS géppisztolyát is, ami jelképe is volt a Munkásőrségnek.

A vegzálást, a törvénytelen hatósági molesztálást Köpösdi Orsolya ügyész vezeti, rendkívül elszántan, igazi antikommunista vehemenciával végzi a neki kiosztott feladatot. Nyilván központi utasítás, hogy találjanak pár bátor baloldalit az országban, akik ellen hecckampányt folytathat fasisztoid rendszerünk. Juhász Norbert hosszú hónapok óta tűri mindezt, nyilván tudja, hogy ebben a közegben a hatalom mindent megpróbál eltaposni akár törvényi erővel, amelynek célja az, hogy megmutassa, hogy a rendszerváltás előtt ebben az országban szó sem volt arról az elnyomásról, amit belehazudtak a mai történelemkönyvekbe. A társaság facebook oldalán legutóbb Juhász hosszan írt arról, hogy miért is hiteltelen őt azzal vádolni, hogy valamiféle sztálinista romantika miatt végzi hagyományőrző munkáját. Pont ennek ellenkezőjét erősíti meg, hogy nagyapja az ötvenes években meghurcolt és megalázott emberként kellett éljen az országban. Azonban ő ennek ellenére is végzi jelenlegi munkáját. 

A folyamatos meghurcolást azonban kezdi unni Juhász Norbert. Elege van a rendőrök és ügyészek molesztálásából, már-már úgy érzi, hogy azt tesztelik, hogy meddig mehetnek el az ő és családja háborgatásával. A hagyományőrző tevékenységüket mindez nem befolyásolja, a vörös csillagért is készek harcolni, mert a Munkásőr egyenruha anélkül nem más, mint pár egyszerű ruhadarab, a lelket, melynek hagyományát őrzik, a büszkén viselt vörös csillag adja.   

A hagyományőrző munkásőrök kérik, hogy aki teheti írja alá petíciójukat: KLIKK

Munkások Újsága 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •