Orbán sokáig maradna

kiralyka

Annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki inkább megfogja azt, csak tovább tudjon haladni. Ennyi jut nekünk személyes infóból, de azért néhány dilemmám csak megosztanám, ha már önmaga szerint negyven évig a nyakunkon maradna, még árral szemben is.


Hogy lehet ma prioritás az államadósság elleni küzdelem, ha tavaly, hitelfelvételi szándékkal együtt még 7 százalékos hiányt tervezett?

Hiteles-e a harc az államadósság ellen, ha 500 milliárdot adunk Mol-részvényekért, ráadásul a gonosz, ezért állítólag elzavart IMF pénzéből?

Miért épül Debrecenben futballstadion és kell-e Önnek 10 milliárdos magánhadsereg, ha a Péterfy Sándor utcai kórházban bejelentik: műtétek maradnak el pénzhiány miatt?

Nem érzi úgy, hogy a kétharmados többséggel visszaél? Ön becsapta az egészségügyi dolgozókat, a rendvédelmieket, a pedagógusokat, a nyugdíjasokat, az egyetemistákat, az önkormányzatokat, a bankokat és a devizahiteleseket, a magánnyugdíjpénztári tagokat. Ezek az emberek nemhogy 40, de 4 évig sem bírják ki.

Milyen érzés úgy hallgatni a tömeg szájából, hogy takarodjon, hogy eközben az ellentábor nem vereti szét a várost, és nem mondja, hogy a kormány ellen bármi megtehető?

Komolyan gondolja, hogy abból az emberből csinál alkotmánybírót, aki egy semmisségi törvénnyel megalázta a rendőröket, akit megbízott az előző kormányok elleni koncepciós perek előkészítésével?

Tényleg Ön dönt az Opera igazgatójáról is? Akkor minek ide miniszter? Mit szól ehhez az idézethez? “Amint felröppent, hogy én vagyok a kultuszminiszteri poszt várományosa, azonnal elkezdődött a gyűlölködés, a torzsalkodás, a mocskolódás, a gáncs, az ármány. Ám nem a túloldalról indult, hisz riválisaim a Fideszben keresendők….Nem a bántás zaklat föl, hanem hogy lassítanak, lehetetlenné tesznek, akadályoznak fontos ügyeket…” Szőcs Géza – Mozgó Világ 2011/4.

orbifociNem tartja kínosnak, hogy miközben Ön harcot hirdetett az off-shore lovagok ellen, addig kormányának tagjai ilyen cégekkel büszkélkedhetnek? Most Gál András Leventéről derült ki, hogy effélékben vállalt szerepet, ráadásul Hagyó Miklóssal is közös cégben dolgozott.

Nyugodtan alszik, amikor Ön havonta annyival visz haza több pénzt, mint egy évvel korábban, mint amennyit mások kapnak egy átdolgozott élet után nyugdíjként – egy év alatt?

Nem gondolt arra, hogy a nagy választási győzelem után, ha elismerő mondatokat mond az előző nyolc évről, a nyilván Önt is büszkévé tevő fejlesztésekről, de legalább a 2008 őszén indult válságkezelésről, akkor hiteles és konszenzuson alapuló alkotmányt is faraghatott volna? Egyúttal egy időre elnémíthatta volna az Ön által bevezetett megszorítások kritikusait.

Ha nem vizitdíjnak, akkor minek fogja nevezni azt az összeget, amit eddig nem, de a jövőben fizetni kell az egészségügyi ellátásért?

Nem kínos, hogy amíg Gyurcsány uniós elnökség nélkül is idehozta Busht, Sarkozyt, Merkelt, Blairt, Putyint, addig Önnek ez a kivételes, bár ideiglenes sarzsival sem sikerült?

Gyurcsány alatt az uniós kifizetések terén mindig az első három helyen álltunk. Most a középmezőnyben. Mit szól ehhez?

Ha az előző 8 évben a kórházak átalakítása és az iskolák megszüntetése maga volt a nemzethalál, akkor miért nem az, amikor Ön teszi?

Hiteles-e a rendvédelmiek korai nyugdíjazása elleni harc, amikor a belügyminiszter ugyanígy járt el, és leszerelése óta dúsgazdag ember lett?

Van-e még olyan kifizetetlen harcostárs, aki miatt törvényt kell módosítani?

Ön aranyhalat kapott 2010 tavaszán, de a közvéleménykutatások szerint máris egymillió szavazót vesztett, pedig a megszorítások java még csak most jön. Mintha ez az aranyhal már maga is döglött lenne. Negyven évig miniszterelnök akar lenni, vagy lesz még alkotmánymódosítás, hogy afféle Horthyként a Sándor-palotából nevezhesse ki a miniszterelnököket?

Mikor kíván elnézést kérni a nemzettől Schmitt Pál elnöki kinevezéséért?

Nem tart attól, hogy választási bukása után elszámoltathatják a magántulajdon megsértéséért, a hivatali hatalommal való visszaélésért?

Mi lesz, ha egy következő kormány simán kirugdossa az Ön által 9 évre bebetonozottnak hitt embereit?

Tényleg negyven évig marad ez az adórendszer? Tudja, hogy akkor éhen hal a fél ország?

Ha Ön megköti a következő kormányok kezét, lesznek-e még demokratikus és szabad választások Magyarországon?

És így tovább és így tovább. Amúgy hosszú beszélgetés lenne politikai tisztességről, lelkiismeretről, az elmúlt 22 év vargabetűiről, az egyháztagadástól a KDNP-s szövetségig, a szőlőbányáktól a tévévita elvesztése miatti személyes bosszúig, Nagy Imre koporsójától Wittner Máriáig, az 1992-es az MSZP-vel lehetséges együttműködéstől a nemzetre folyton rárontó baloldalig, Dávid Ibolya kormánytagságától az UD Zrt-ig, a tisztakezűségtől a Puch-Simicska tengelyig.

De majd egyszer.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük