Orbán szerint “Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll”

“Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben, ahol a lezárult nemzeti konzultációról adott számot, amelyet az eddigi legsikeresebbnek nevezett.

A kormányfő szerint a nemzeti konzultációk lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen. Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket, és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén – mondta a miniszterelnök.

Orbán szerint “kiformálódott egy új egység, egy új nemzeti egység, egy szellemi, politikai és akcióegység”. Ez a gondolat, miszerint “mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk”, egységbe fogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll.

A miniszterelnök szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja,hogy :

“Brüsszel fordítva ül a lovon”, és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást.

Orbán a nemrégiben zárult nemzeti konzultáció eredményeit ismertetve azt mondta, szerinte a magyarok többsége úgy gondolja, nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

Orbán: Brüsszel a terroristák pártjára áll

A miniszterelnök szerint “Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll”, amit a kormányfő felfoghatatlannak nevezett. Szerinte “Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai” fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága.

A migrant talks to the media in front of Hungarian riot police at the border crossing with Serbia in Roszke, Hungary September 16, 2015. Hungarian police fired tear gas and water cannon at protesting migrants demanding they be allowed to enter from Serbia on Wednesday on the second day of a border crackdown. REUTERS/Karnok Csaba - RTS1GLL

H. AHMEDET A RÖSZKEI KÖZÚTI ÁTKELŐNÉL A 2015 SZEPTEMBERÉBEN TÖRTÉNT TÖMEGZAVARGÁS SORÁN ELKÖVETETT TERRORCSELEKMÉNY BŰNTETTE MIATT ELSŐ FOKON TÍZ ÉV BÖRTÖNRE ÍTÉLTÉK. BRÜSSZEL SZERINT TÚLZÓ A BÜNTETÉS, MERT CSAK “A KEDÉLYEK CSILLAPÍTÁSA ÉRDEKÉBEN” BESZÉLT MEGAFONBA ÉS HÁROM DOLGOT DOBOTT A MAGYAR HATÁRŐRÖKRE.

Orbán Viktor azt mondta: az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással – fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg, “Brüsszel váltott gúnyát”.

Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma egy “pénzügyi spekuláns” szabja meg, “merre van az előre”. Európai vezetők “hajbókolnak” Soros György előtt, aki megmondhatja, mit kell tennie Európának – fogalmazott Orbán Viktor.

“Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig áll a kerítés”

Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog – jelentette ki Orbán Viktor a parlamentben. A kormányfő úgy fogalmazott: amíg a Fidesz és a KDNP kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.

“Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz” – szögezte le, a nehéz munkával elért sikerek védelmét ígérve. Orbán Viktor azt is hangoztatta, hogy amíg Magyarország demokratikus alapokon áll, nem fogadja el, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen nemzeti jogaiból.

Azt is világossá tette: aki támogatja a bevándorlást és lebontaná a kerítést, ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, és az emberek, a nemzet, a haza ellenére cselekszik.

Orbán: Fel kell készülni az Európa jövőjéről szóló vitákra

Orbán Viktor szerint fel kell készülni azokra az őszi vitákra, amelyek Európa jövőjéről szólnak majd. A miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben kijelentette: mivel Magyarország az Európai Unió tagja és az is marad, ezért ezek a viták Magyarország jövőjéről is szólnak. A hétvégi franciaországi választásokra és a szeptemberi német választásokra utalva hozzátette:

számíthatunk arra, hogy a két kontinentális nagyhatalom kísérletet tesz majd Európa átalakítására,de az még nem látható, hogy ez segíti vagy nehezíti majd a magyar nemzeti érdekek brüsszeli érvényesítését.

Ugyanakkor jelezte: Brüsszel már kiadott egy dokumentumot Európa lehetséges jövőbeni fejlődési irányairól, majd reformjavaslatokat tett közzé a szociális ügyekről, a gazdasági és monetáris unió mélyítéséről, az európai védelempolitikáról, a globalizációról és az európai költségvetés jövőjéről. Olyan viták előtt állunk, amelyek témái súlyosak, következményei pedig hosszú távúak lesznek – fogalmazott Orbán Viktor.

 

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20170612-orban-brusszel-forditva-ul-a-lovon

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük