Orbán Taigetoszra küldi a betegeket

taigetosz

Így igaz. Most fizettem egy vérvételért 6.600 Ftot! Hosszú éveken keresztül a TB járulékomat levonták! Hol van? Szomorú dolgok ezek! De igazuk van, valamikor úgy is meg kell halni, jobb minél előbb. Orbán Viktornak nem kellenek a rákos betegek, a rokkantak, a cukorbetegek, a nyugdíjasok, a speciális betegségekben szenvedők, egyáltalán a gyógyszerre szorulók. A miniszterelnöknek csak a saját dácsájának építése, a Parlamentből kivezető menekülő útvonalat jelentő mélygarázs kialakítása és az 1944-es állapotok helyreállítása, stadionok építése és a futball általános támogatására van közpénze. Na meg a haverok zsebének tömése szintén közpénzből. Hogy közben pár tízezer ember meghal, mert nem képesek megoldani a gyógyszerellátásukat és kezelésüket, az nem zavarja. Igazi vezetője ő a nemzeti együttműködésnek.

Maradjunk csak a számoknál: idén 83 milliárd forinttal, jövőre 120 milliárd forinttal, 2014-re újabb 120 milliárd forinttal jut kevesebb gyógyszerre Magyarországon. A legdurvább a lakossági gyógyszertámogatásra jutó összeg rémületes lecsökkentése:  2011-ben még 360 milliárd jutott erre, idén már csak 158 milliárd.

Számtalan betegséggel kapcsolatban köztudomású, hogy egyes gyógyszerekről való átállítás komoly egészségromlással, esetlegesen a beteg életének veszélyeztetésével járhat. Orbán Viktor mások életével játszadozik. Hiába biztosítják a daganatos betegeknek a drága terápiát, a kezeléselszámolások közel felét az OEP elszámolási hibára hivatkozva visszadobja, tehát nem fizeti ki. Márpedig a kórházak képtelenek mindent saját keretből kigazdálkodni, a következmény pedig drámai lesz.

A speciális betegségben szenvedők gyógyszerellátására, kezelésére szánt keret pedig a felére csökkent, márpedig ezen emberek számára létkérdés, hogy megkapják a megfelelő ellátást. Azonban úgy látszik, hogy Orbán Viktor nemzetpolitikájában rájuk már nincs szükség.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a kórházakban nem tudják még most sem, kinek milyen feladata lesz 2012. július 1-től, illetve havonta 100-120 egészségügyi dolgozó hagyja el az országot és nem tudják pótolni őket, akkor már csak azt lenne jó tudni, hogy lesz-e olyan kórház, ahol lesz orvos, ápoló és gyógyszer a betegek számára.

EL KELL  UTASÍTANI !! El kell utasítani ezt az embertelen nemzetstratégiát, és követelni az Orbán-kormánytól, hogy haladéktalanul biztosítsa a magyar polgárok számára a szükséges gyógyszerellátást és kezeléseket! Ha  nem  értesz  egyet,  vagy a családodban  nincs  beteg  ember, vagy  gyermek,  ne  foglalkozz  a  levéllel,  ne  küldjed  tovább. 

De  ha érintett  vagy…

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük