Orbán újabb csodafegyvere bukott meg, sokba kerül a “megmentetteknek”

Egyre több és egyre aggasztóbb hírt hallani arról, hogy a járvány idején igénybe vehető hitelmoratórium, azaz a törlesztés halasztásának lehetősége irreális tehernövekedést okozott az embereknél.

A futamidő általában 4-5 hónappal több lett, mint ahány hónapot azt igénybe vették. Sokaknál ráadásul még drasztikusan megugrott a tőketartozás is, sőt olyanok is vannak, akik a törlesztő megugrásáról vagy egyszeri több százezer forintos költségről szóló csekket kaptak.

Kifejezetten rosszul járnak az egykori “devizások”, akik képtelenek szabadulni abból a hitelcsapdából, amibe másfél évtizede kerültek. Lényegében nem vagy alig csökkenő tőketartozás mellett fizetik ki a bankoknak lakásuk vagy autójuk értékének akár a többszörösét is.

A kormányzati illetékesek, akik ugye elvileg senkit sem hagynak az út szélén, most csak teszik szét a kezüket, a legnagyobb nyugalommal hagyják, hogy a bankok a moratóriumra hivatkozva sarcolják ügyfeleiket, akik védelem nélkül kénytelenek elfogadni a hitelultimátumokat. Sokan jogosan vannak felháborodva, de nem merik megkockáztatni otthonuk elvesztését.

A gazdaság helyett még javában a járvány dübörög a sokadik hullámával, de Orbán szokásához híven azonnal magára hagyott egy jelentős tömeget, akiknek pár hónapja még extra védelmet ígért. Sokan most emiatt nagy bajba kerültek és immár nyoma sincs annak, hogy valakire a bajban számíthatnának.

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •