Orbán Viktor és a kanadai nagytőke világa

canadian-flag

Milyen volt pezsgőzni a Fidesz vezetőivel egy montreáli limuzinban 1994-ben? Miért és hogyan támogatta Orbán Viktort és Fidesz-közeli embereket a kanadai nagytőke? 

Miért vonzódik Orbán Viktor és rendszere annyira Kanadához, hiszen őt kérték fel, hogy szervezze meg Orbán Viktor első kanadai túráját, amikor még úgy tűnt, hogy nem Horn Gyula, hanem belőle lesz Magyarország második demokratikusan megválasztott miniszterelnöke. Kanadában már 1994-ben Magyarország leendő kormányfőjeként kezelték Orbánt.

Az utóbbi hónapokban például mind a torontói, mint az ottawai missziókon létszámbővítést hajtottak végre a diplomaták köreiben, azon kívül pedig fideszes pártkatonák érkeznek szinte heti rendszerességgel Kanadába. A múlt hétvégén – például – Szakály Sándor fideszes történész, a Veritás Intézet vezetője volt Torontóban, hogy megünnepelhesse a Magyar Harcosok Bajtársi Szövetségével (MHBK) azokat a katonákat, akik a II. Világháborúban Kanada és a Szövetségesek ellen harcoltak, náci Németország oldalán.

Bővebben: Kanadai Magyar Hírlap

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük