Orbán Viktor „évértékelő félbeszéde”

szolidaritas

Budapest, 2012. február 7. A Magyar Szolidaritás Mozgalom úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök mai évértékelő beszédére az „évértékelő félbeszéd” kifejezés találóbb lenne, mivel nagyon sok olyan ügyre nem tért ki, amely kényesen érintheti ugyan a kormányzatot, és a magyar társadalom számára mégis fájó valóság.

 

 

A miniszterelnök úr egy olyan ország múltját, jelenét és jövőjét vázolta föl, amely a valóságban nincs, soha sem létezett, és még halványan sem emlékeztet a mai magyar valóságra. Orbán Viktor miniszterelnök mai beszédében nem tért ki például ara a kérdésre, hogy a magyar államadósság rekordot döntött az elmúlt egy évben, ahogyan nem tért ki arra sem, hogy családok százezrei küzdenek a létminimum alatt. A beszédből az is kimaradt, hogy a napokban éhségmenet közeledik Budapest felé.

Mi, a Magyar Szolidaritás Mozgalom tagjai egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a hatalom kommunikációja nem Janus-arcú, külföldön és belföldön egyformán igazat állít, olyan országban szeretnénk élni, ahol az ország miniszterelnöke nem csupán hívei, támogatói, hanem az egész társadalom számára van mondanivalója. Ezért arra kérjük Orbán Viktor miniszterelnök urat, hogy találjon vissza a valóságba, és keressen valódi megoldásokat az ország valódi problémáira.

Budapest, 2012. február 7.

Magyar Szolidaritás Mozgalom

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük