Orbán Viktor kormányát nem érdekli a hitelprobléma átfogó megoldása?

orban

Megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot kedden a Magyar Szociális Fórum amiatt, hogy a miniszterelnök, és az általa kijelölt nemzetgazdasági miniszter egyaránt elzárkózik a civilek Róna Péter vezette küldöttségének fogadása elől, nem hajlandó megismerkedni a Szociális Kerekasztal tervével, hanem a hitelprobléma átfogó rendezése helyett az árfolyamgáthoz való csatlakozás határidejét hosszabbította meg. Miért nem kíván foglalkozni Orbán Viktor kormánya a hitelprobléma tényleges megoldásával? Miféle politika, és erkölcsi hozzáállás mondathatja egy kormánnyal, hogy „nem érdekel”, mit tartalmaz a Szociális Kerekasztal Róna Péter által megfogalmazott terve a társadalmi horderejű probléma orvoslásáról? – tette fel a kérdést a civil mozgalom.

Az MSZF felháborítónak tartja, hogy noha két évvel ezelőtt az MSZF Szociális Kerekasztala indította útjára a Hitelkárosultak érdekvédelmi mozgalmát, a kormány máig sem tárgyalt velük, rendre figyelmen kívül hagyta a Hitelkárosultak követeléseit, és a bankokkal egyezett ki, most pedig pénzügyi biztosi poszt kreálásával próbálja kivédeni a rá nehezedő társadalmi nyomást.

A megoldás elodázása miatt kialakult válsághelyzetből egyesek irracionális irányban keresnek kiutat. Április 21-re, a budapesti Hősök terére olyan tüntetést hirdettek meg, amelynek deklarált célja a „történelmi alkotmány” és a királyság helyreállítása. Szervezői azt hirdetik, hogy a Hitelesek a monarchia restaurálásától remélhetik sorsuk jobbrafordulását – figyelmeztet rá az MSZF.

Milyen érdeke fűződik a kormánynak ahhoz, hogy az antidemokratikus csoportokat erősítse az ésszerű, demokratikus megoldást elutasító magatartásával? Miért tesz a kormány politikai engedményeket a radikális jobboldalnak? – intézte a kérdést a Magyar Szociális Fórum a kormányhoz.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük