Orbánia, 2012

borito kesz

 

A címlap olyan, mintha…

Mintha a náci Németországban készült volna, bár ilyen szabályos, egyenes katonás rendet még ott is ritkán láthattak. Sokakban hasonló gondolat ébredt, amikor meglátta a magyar tűzoltókat ezen a képen. Mintha…Mintha nekik nem ez lenne a dolguk. Nem azt várjuk tőlük, hogy álljanak mint a cövek tökkelütött politikusok előtt, hanem lángoló házba menjenek be embertársainkért vagy összeroncsolt autókból mentsék ki az életveszélyes sérülteket. A képen persze nincs ott mindenki. Mintha…Mintha hiányozna Árok Kornél, aki nem volt rest „bohóckodni” és ezért meg is kellett lakolnia. Olyan helyzetet teremtettek számára, hogy nem maradhatott az egyenruhás testület tagja. Hasonlóan járt Kónya Péter is. Neki is le kellett vetnie az egyenruhát Európa egyik demokratikus és szabad országában. Megtették, nem álltak meg félúton, jönnek velünk tovább. Tisztelet a bátraknak, reméljük áldozatvállalásuk nem lesz hiábavaló, mert elszánt a másik oldal, nem érdekli őket, hogy padlógázzal rohannak egy országgal a szakadék felé. Mintha…

Mintha hazánk jelenkori történelmét egy George Orwell nevű csalódott kommunista író írta volna. Valami hasonlót vetett papírra, amikor negatív utópiát, egy gyilkos eljövendő társadalmat vizionált. Igen, az 1984 című regényben állnak cövekként a megfélemlített emberek, akik rettegnek a feljebbvalóiktól és mindeközben minden joguktól megfosztják őket. Igen, az 1984 című regényben használják emberek kínzására a zenét és igen, az 1984 című regényben van egy kétségbevonhatatlanul bölcs Nagy Testvér, aki mindig mindent tud, ha pedig tévedett, akkor visszamenőlegesen átírják a történelmet.

Oceánia és Orbánia egyre jobban kezd hasonlítani egymáshoz. A jelenlegi hatalom birtokosai átírják a múltat és így garantálják, hogy a jövő is az övék legyen. A jelenlegi hatalom birtokosai is bármit megtehetnek, bárkivel. Jogszabályilag minden adott ahhoz, hogy valakit „elgőzösítsenek”, szerencsére még csak átvitt értelemben. A jelenlegi hatalom birtokosai is harcban állnak minden létező hatalommal és fanatizálják híveiket a nagy csatákra és ezek a fanatizált hívek, hasonlóan Oceánia népéhez, nem csodálkoznak azon, hogy esküdt ellenségek rövid idő alatt baráttá lesznek és mindez fordítva is működik.

Orbániának ma még van ellenzéke, hangos és az utcára is ki mer menni. Január másodikán az önmagát ünneplő hatalom szembe találta magát ezzel az erővel és válasz nem is késett sokáig.
A Nagy Testvér úgy döntött, hogy híveit ő is az utcára szólítja, mert meg kívánja mutatni az országnak és a világnak, hogy a hatalom birtokosa elsősorban, másodsorban és harmadsorban is ő. Természetesen rendkívüli mozgósítás lesz, pénzt nem kímélve fogják a fővárosba szállítani azokat, akik jönni akarnak és azokat is, akik félnek nemet mondani a helyi kiskirályoknak. Szívük mélyén ellenzéki emberek ezreinek kell majd biodíszletként ott állnia Orbánia népünnepélyén, ahol majd jól megkoreografált módon fogják a tömeget állásfoglalásra bírni. Ha majd valaki nem ordít, akkor lesz, aki figyelmeztesse és a mindennapi betevő miatt ma már szinte bármit megtesznek honfitársaink

A Nagy Testvér szabadságharca miatt mi, a neohun birodalom proletárjai szenvedünk. Egekben a kenyér, a tej, a benzin, a földgáz és a távfűtés ára, az idegen valutákban kiszámolt hiteltörlesztőkről már nem is beszélve. És mindeközben mosolyogni kell, mindeközben feszesen, peckesen kell álljunk a sorban és elhinni a dajkameséket a nemzetközi összeesküvőkről, ármánykodásaikról.

Demokrata, szabadságszerető emberek tízezrei vonulnak az utcára és a nép köztársaságáról álmodoznak. Egyet azonban nem feledhetnek. Orbánia legnagyobb ellensége a Nép. A sok milliónyi proli, akik már Orwell 1984 című regényében is úgy tűnnek fel, mint a rendszert megbuktatni képes erő. Az író alapigazsága ma is változatlan:

Ha lehet még egyáltalán reménykedni valamiben (írta Winston), csak a prolikban lehet.”

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük