„Örülni továbbra sem tudok”

Ilyen ez a magyar – megbocsátó, végtelenül olcsó préda, hű szolgája tartójának.

Elsőként gratulálok a magyar csapatnak a teljesítményéhez, mert ez teljesítmény, ami értékelni való, még akkor is, ha számomra a labdarúgás egy a számtalan időtöltés egyikéből. Szóval gratulálok.

Most pedig kívülről, és nem mámortól elhomályosult szemekkel figyelve mondom el, mit is láthatunk, mi is történik. Nem, nem tudja senki elhitetni, legalábbis velem nem, hogy a labdarúgás nem politika. Nem, senki nem tudja elhitetni velem, hogy a művészet nem politika. A legnagyobb tömegmanipulációs politikai eszközök ezek, amin keresztül a közhangulat befolyásolható.

Ennek a kormánynak az EB győzelem olyan, mint fuldoklónak az oxigén. A győzelem mámorától megbocsáttatik múlt, jelen, s jövendő. Megbocsáttatik minden ami az elmúlt években nyomorba döntötte egy társadalom nagy hányadát, az immár millióra tehető létszámú elvándorolt családtag, és minden, ami fel lett áldozva ennek a győzelemnek az oltárán.

Nem fáj immár a kilakoltatás, a gyermek éhezés, nem kell már az erő, hogy kiálljon a társadalom egy önkényuralmi rend ellen, ami immár egyenes utat kapott a diktatúra irányába. Sajnos immár nem számít a rasszizmus, a szegényüldözés, és semmi egyéb ami „tegnap” még éppen csak elkezdett fontossá válni. Hamar vége lett minden ellenállásnak és mindennek, ami harminc év hallgatás után, újra elkezdett feléledni a társadalomban. Ez pedig az önvédelmi képesség. A társadalom önvédelmi képessége, amivel egy elnyomó rezsim ellen meg tudta volna magát védeni.

Tehát összegezve, még ha ez nem is tetszik, vagy kellemetlen ezt olvasni, a magyar labdarúgó csapat a valóban fergeteges teljesítményével, nem csupán mérkőzéseket nyert. Megnyerte Orbán Viktornak a következő választásokat.

Ezektől igyekezve elvonatkoztatni, valóban gratulálok a teljesítményhez, azonban örülni továbbra sem tudok.

Tyetyák Zoltán

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük