Őrzővédők figyelik az összes Mahir-oszlopot

mahir 600x400

Közelharc lesz a Mahir-oszlopok bontásából. Az őrzővédők arra kaptak megbízást, hogy fizikailag is akadályozzák meg a bontási munkák megkezdését.

Nem teljesítette a Simicska Lajos tulajdonában lévő Mahir Cityposter Kft. a főváros ultimátumát, nem bontotta le december 31-ig a köztéri hirdetőoszlopait, kitört a háború újabb csatája számol be az index.hu.

A Simicska-Orbán-háborúban az év végén újabb fejezetet nyitott a főváros: karácsony előtt rendkívüli közgyűlést hívtak össze, hogy módosítsák a közterületek használatáról szóló rendeletet. A módosítással az ünnepeket is beleszámítva egyetlen hetet adtak a Mahirnak, hogy elbontson mintegy 700 reklámoszlopot. A döntés szerint, ha a Mahir 2015. december 31-ig nem szereli le oszlopait, akkor azokat a cég költségére el fogják végeztetni.

A főváros annyira bekeményített, hogy már szombaton, január 2-án nekiállt, hogy saját cégével takarítsa el az objektumokat.

A Budapest Közút Zrt. emberei délelőtt először a Soroksári út környékén bontottak le, és vittek el néhány oszlopot, és a belváros felé közelítve akarják folytatni a munkát. A bontás megkezdéséről nem értesítették a Mahirt.

A reklámcég azonban nem akarja annyiban hagyni a dolgot: őrzővédő céggel védi meg a meglévő, darabonként 1 milliós értékű oszlopait.

Magyar György, a Mahir Cityposter jogi képviselője az Indexnek elmondta, hogy a cég jogos önhatalommal fogja megvédeni a saját tulajdonát.

Az ügyvéd szerint ez olyan eset, mint amikor valakinek az utcán lekapják a válláról a táskáját, és jogosan megpróbálja visszaszerezni.

A főváros ugyanis jogellenesen akarja eltüntetni az oszlopokat, hiszen a közgyűlési döntést a Mahir bíróságon megtámadta, a tárgyalás január 11-én lesz. A Mahirnek 25 éves szerződése volt, amit decemberben, csak 10 év letelte után „mondvacsinált indokokra hivatkozva felmondtak”.

Magyar György azt is közölte, hogy bírósági úton kérték a Budapest Közút Zrt. eltiltását a jogellenes magatartástól, azaz a bontásoktól. A levelet a főváros és a cég is megkapta. Ebben figyelmeztették a feleket, hogy a bontásnak büntetőjogi és kártérítési következményei is lesznek.

Az ügyvédi levélből a Mahir őrzővédői is kaptak, ezzel felfegyverezve várják a főváros embereit. Magyar megerősítette, hogy az őrzővédők figyelik az összes mahiros oszlopot, és arra kaptak megbízást, hogy fizikailag is akadályozzák meg a bontási munkák megkezdését.

Forrás: Gépnarancs

Fotó: Huszti István/Index

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük