Ősszel a Parlament elé kerülhet a zebraminimum

Második ülését tartotta a “zebraminimum” program kidolgozásáért felelős bizottság az ITM-ben tegnap. Közlekedési szakemberekkel és a minisztérium képviselőivel azon dolgozik a bizottság, hogy a gyalogos-átkelőhelyek biztonságosabbak legyenek.

Székely Sándor örömmel nyugtázta, hogy az általa kezdeményezett bizottság hamarosan már konkrét eredményekről is beszámolhat, melyek ősszel az Országgyűlés elé kerülnek.

Az intézkedések, elősegítik, hogy jóval kevesebb súlyos baleset illetve tragédia történjen a gyalogos átkelőkön. Fontos ügy ez, melyben egyedülálló módon a független képviselő tett javaslatot, és az ellenzéki pártok mellett még a Fidesz-Kdnp is támogatta.

Ugyanis 2018-ban országosan 1079 esetben, 2019-ben majndem ezer esetben történt gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyeken, mely balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű – közölte a képviselővel az Országos Rendőr-Főkapitányság.

Székely Sándor szerint minden gyalogos-átkelőhelynek meg kell felelnie egy műszaki minimumnak, teljesen mindegy, hogy a Magyar Közút, az önkormányzatok, a megyék, vagy a főváros tartja fenn a zebrákat.

  •  
  •  
  •  
  •