Ősz, MTV székház és pár pofon

 “A téma az utcán hever ” (mondta valaki annak idején), de, hogy szó szoros értelembe véve is, azt már nem gondoltam. Mint azt sem hittem, hogy megélhetem azokat a dolgokat is amit a nagyszüleim a Horty korszak idején. Lehet, hogy sokaknak erős ez a kijelentés, de sajnos így van. Igaz még (talán) nincs annyi halálos áldozata ennek a rezsimnek, vagy éppen nem fegyver végzett velük. Lehet, hogy fegyvere nem, de a hatalom igen. Lehet, hogy nem haltak meg csak elmenekültek. Lehet, hogy még élnek. De hát meddig? Lehet…

Eljutottunk oda, hogy azok a személyek akik a jelenlegi kormányban ülnek és irányítanak, helyesebben fogalmazva uralkodnak, ők akik a 80-as évek végén “harcoltak” a demokráciáért most elveszik és megölik ezt a demokráciát. A kényelmes kétharmados uralmi helyzetüknek köszönhetően sorban alkotják azokat a jogszabályokat amivel az embereket a nyomorba döntik, vagy elüldözik itthonról őket. Nem foglalkozva azzal, hogy öreg vagy fiatal, egészséges vagy beteg, iskolázott vagy iskolázatlan, pesti vagy vidéki. Neki nem számít nekik. Egy a lényeg, hogy hatalmon maradhassanak. Nem törődnek azzal sem, hogy ezer számra szerelnek le a rendvédelemben dolgozók . A jelenlegi helyzet rossz és csak rosszabb lesz ha nem történik változás. A sajtó és a média fölött is uralkodnak. Akik nem azt mondják amit ők szeretnének hallani vagy olvasni, azokat azonnal likvidálják. Vagy így, vagy úgy. Erre élő példa a Mindenszentekkor történt események a Kunigundai MTV Székháznál.

A MTV Székház és környezet már csak egy ilyen zűrös hely. Az elmúlt jó néhány év nem telt úgy el, hogy ne lett volna balhé, bunyó az épületben vagy környékén. Kezdődött ugye mind ez 2006-ban. Volt egy hiperaktív miniszterelnökünk aki minden földi jót ígért (“nem lesz gázáremelés, lári-fári” stb.) nekünk a választásokon, hogy győzhessen. Aztán jött az ősz és kiderült, hogy nem is lesz itt semmi más csak megszorítások. Mind ezt cifra jelzőkkel tarkítva. Az akkori ellenzék ezeket a mondatokat hallva megkezdte az ellen demonstrációkat. Beindult a lavina. Aztán egyszer csak, hogy honnan vagy honnan nem előkerült néhány ezer huligán, akik sikeresen szétverték a Székházat. Be akartak hatolni az épületbe, hogy elmondhassák a médiában a véleményüket. Aztán a pillanatnyi erőfölényüknek köszönhetően be is jutottak. Azon kívül, hogy szétvertek mindent és felbecsülhetetlen anyagi és erkölcsi kárt okoztak a véleményük kinyilvánítása itt be is fejeződött. Itt szeretném balról megjegyezni, hogy az eseményről titkosított NBH dokumentum készült amit a FIDESZ hatalomra jutásuk után nyilvánossá tett. Ebből az aktából kiderül az is, hogy az akkori NBH bizottság FIDESZ képviselője felháborodottan szóvá tette, hogy a rendőrök miért is nem használták fegyverüket a bűnelkövetőkkel szemben. Aztán teltek az évek és minden esztendőben volt egy október 23., és vele együtt jöttek a balhék. Szétvertek, felgyújtottak, megvertek, előállítottak. 2010-ben eljött a nagy nap, a FIDESZ megnyerte a választásokat. Azok az emberek akik törtek-zúztak éveken át egyszerre csak nemzeti hősök lettek. Azok rendőrök akik pedig minket védtek, a mi közvagyonunkat próbálták megóvni és felvették ezekkel a balhét okozókkal szemben a harcot egyszerűen bűnözőkké lettek kikiáltva. Korrekt nem?

Az a politikai párt  amelynek  tagja  a fegyverhasználat hiányát tette szóvá 2006-ban, most ez a párt mondja azt, hogy bűnösök a rendőrök. Sajnos itt még nincs vége a Székház körüli balhénak. Volt egy költözés is a MTV életében Pestről Budára. Az idén Mindszentekkor pedig sikerült egy újabb botrányt csinálniuk ennek a kormánybandának. A közel egy éve éhségsztrájkolókat brutális és erőszakos módon dobták ki az épület tövéből. Itt is a fizikai erőfölényüket alkalmazva. Nem számított, hogy nővel szemben kell fellépniük ilyen ocsmány módon. Igazi tökös legényekként viselkedtek. Megérdemlik ezek a biztonsági emberek is, hogy nemzeti hősökké példaképekké nevezzék ki őket. Az a rezsim amely egy pár éve még lebontotta a kordont a Parlament előtt most ők maguk építenek újakat. Pedig itt csak békés demonstráció, sztrájk volt, itt csak a jogaikkal éltek a televízió érdekvédői.

Megtapasztalhattuk azt, hogy 2012-ben megszűnt a szabad vélemény kinyilvánítása, a szabad sajtó, a sztrájkjog és ha ellent merünk mondani akkor most már mi is kapunk pár pofont és minket is kidobhatnak bárhonnan és bármikor akár fizikai értelembe véve is. Nesze neked demokrácia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük