Osztalékbiznisz: 51 millióhoz jutott munka nélkül a Fidesz frakcióvezetőjének családi vállalkozása

Rekordösszegű pénzt vett ki Kocsis Máté és családja az általuk vezetett cégből tavaly – derül ki a Hobby Key Kft. 2019. évi beszámolójából, vette észre az Mfor.

A fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelmével fő tevékenységként foglalkozó cég az előzőnél 6 millióval több árbevételt könyvelhetett el tavaly, 136,6 millió forintot. És mivel ezzel párhuzamosan a ráfordítások összességében még csökkentek is, ezért közel 70 százalékkal nagyobb nyereséget tudtak végeredményben kimutatni. Az előző évi 21 millió forint után 35,5 millió maradt a cég kasszájában.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja az, hogy – hosszabb távon – a munka nélkül szerzett jövedelmeket, amilyen az osztalék, a munkajövedelmekkel azonos mértékben kell megadóztatni, és azt a szociális katasztrófa enyhítésére kell fordítani. Az ISZOMM-nak a koronavírus-járvány megjelenése óta van erre megoldási javaslata, még pedig a 48 millió feletti osztalék rendkívüli, egyszeri, 98%-os különadójának bevezetése.

A Kocsis-családtól eddig sem állt nagyon távol az osztalékfizetés – 2010 óta csupán három évben nem történt ilyen -, ezt a gyakorlatot ezúttal is folytatták és minden eddiginél több pénz jutott a családtagokhoz. A Kft.-ben egyébként Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője mellett még három családtag tulajdonos, egyformán 25-25 százalékos részesedéssel.

Ami azt jelenti, hogy Kocsis Máté önállóan 12,75 millió forinthoz jutott.

A kivett osztalék gyakorlatilag három “zsebből” került összegyűjtésre. A dokumentum szerint a 2019-es év nyereségét, a 35,5 millió forintot teljes egészében kiutalták, ezt kiegészítették még 15,5 millió forinttal az előző évek eredményeit halmozó eredménytartalékból, illetve véglegesítették a kiosztott 6 millió forint osztalékelőleget. Így jött össze az 51 millió forint.

Mfor

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Osztalékbiznisz: 51 millióhoz jutott munka nélkül a Fidesz frakcióvezetőjének családi vállalkozása”

Comments are closed.