Óvodákat zárnak be Csepelen

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő elkeseredett reggeli Facebook-posztjában arról ír, hogy pedagógushiány miatt három óvodát bezárnak Csepelen.

Csepel országgyűlési képviselője már korábban jelezte az önkormányzatnak, hogy nagy gondok lesznek, mert nincs elegendő ovónő, de a Fidesz központi kommunikációja is megmondta, nincs semmi gond. Csepelen viszont van.

Bár korábban azt mondták, hogy nem lesz óvodabezárás Csepelen, de hazudtak. Tegnap este nyilvánvalóvá vált, hogy a…

Zveřejnil(a) Szabó Szabolcs dne Středa 29. ledna 2020

Bár korábban azt mondták, hogy nem lesz óvodabezárás Csepelen, de hazudtak. Tegnap este nyilvánvalóvá vált, hogy a Hétszínvirág, a Vénusz és a Szarka oviból máshova kell menni a csoportoknak (A Bóbita, Szúnyok és a Tündérkert ovikat jelölték ki állítólag). Pont ugyan azt játszák el, mint az ovi összevonásánál 2015-ben: nincs előkészítés, ultimátumszerű a döntés, agresszív a kommunikációs stílus a szülőkkel… Nem világos, hogy miért kell ezt még most tavasszal átverni, nem tudunk semmit a változó körzethatárokról, már megint a szülők feje fölött döntenek, már megint a megkérdezésük nélkül. Apró adalék: a döntés egyik indoka állítólag az, hogy nincs elég óvodapedagógus. Pedig a hivatalos Fideszes kommunikáció szerint nincs is pedagógushiány. (Azt meg megdöbbenve hallom, hogy a kerület vezetése azzal nyugtatja a kétségbe esett és indulatos szülőket, hogy kétszer ennyi óvodát is bezárhatnának. Briliáns érvelés). Én most is csak azt tudom mondani, mint amit 2015-ben mondtam az óvodák összevonásánál: egy ilyen döntést alaposan át kell gondolni, nem csak a gazdasági érveket kell nézni, hanem a gyerekek és a szülők érdekeit is. Tárgyalni kell a szülőkkel, nem ultimátumot intézni hozzájuk. Végül pedig ideje lenne bocsánatot kérni azért, amiért elég csúnyákat írtak és mondtak rólunk anno, amikor előre megmondtuk: az óvodák egyesítésének óvodabezárás lesz a vége. Hát igazunk lett!

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük