Palkovics megfutamodott, a szociális válság legyőzi a kormányt?

A hétfőn bejelentett gazdaságvédelmi programjáról tartott volna beszámolót Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnap, az Országgyűlés Gazdasági bizottságában. Feltéve, ha megjelent volna az ülésen.

Azért hívták össze a bizottságot, hogy a Parlament előtt részletesen számoljon be a felelős miniszter, hogy mit szándékozik tenni a kormány a következő hónapokban. A bizottság egy ideig várt a miniszterre, aztán Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, és Schanda Tamás miniszter-helyettes próbálta megmenti a helyzetet. Nem sikerült.

Hosszasan beszéltek arról, hogy mi fog történni a következő három évben, válságkezelés címszó alatt, kevés konkrétumokkal. Szóba került az oktatás átalakítása, űrkutatási fejlesztések (!!!), önvezető mezőgazdasági gépek fejlesztése, a Mátrai erőmű zöld energia termelésre való átállítása, a zalaegerszegi tesztpálya továbbépítése, és még nagyon sok ehhez hasonló fontos, de a jelenlegi helyzethez semmilyen formában nem kötőd kérdésről.

Az ellenzéki képviselők is kérdeztek a kormány képviselőitől, de az elhangzott harminc-negyven kérdésre egyetlen érdemi válasz nem érkezett az ITM-től. 

Palkovics nélküli miniszteri meghallgatás

Kérdésem a miniszterhez a gazdaságvédelmi csomagnak mondott kormányötletelésről szóló bizottsági meghallgatáson. Palkovics miniszter nem jött el a meghallgatására.

Zveřejnil(a) Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője dne Čtvrtek 9. dubna 2020

Székely Sándor, az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője elmondta, hogy most dől rá a sok hazugság a kormányra. Az elmúlt 1000 év legjobb 10 évének hazudott időszak valójában egy óriási szociális válságot okozott Magyarországon, a és járvány jól láthatóan összedönti a kormány álltal felépített hazug világot. A képviselő megkérdezte, hogy mi lesz azokkal az emberekkel akiket már elbocsátottak, vagy most kerülnek utácra, illetve hogy a kormány tervezi-e a fizetésekből való levonások felfüggesztését a járvány idejére, de semmilyen érdemi választ sem kapott.

30 nap telt el a járvány magyarországi bejelentése óta. Azóta nem sikerült a gazdasági akciótervet kidolgozni. Ez ma bebizonyosodtt. Bánki Erik végszavából, és a ITM államtitkárának semmit mondó beszámolójából ez kiderült.

Schanda Tamás újra elmondta a kormányzati mantrát, hogy az ellenzék nem kérheti számon az intézkedések gyorsaságát, hiszen épp ők akadályozták a kormányzati fellépést. Szerinte a program nem a baloldali válságkezelés gyakorlatát folytatja, hanem munkahelyvédelemmel és vállalati fejlesztésekkel akarja a járvány hatásait enyhíteni. Segély helyett megélhetést kell adni azoknak, akik elvesztették az állásukat – szögezte le.

Úgy tűnik, hogy a kormánynak semmilyen konkrét válasza sincsa arra, hogy mit akar tenni az ország népéért. A gazdaságvédelmi csomag részletei homályosak, ellentmondóak, konkrét számokat és határidőket nélkülöznek. Pestiesen szólva: Nem állunk jól.

muon-mti

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük