Pártot elárulni csak pontosan, szépen… …úgy érdemes!

lukacszoltan

Úgy látom, hogy a párt közvéleményének többsége nagyon elítéli Demeter Mártát azért, amit tett. Azt ma nem tudjuk, hogy a közvélemény többségében hogyan vélekedik. Árulót és becstelent kiáltanak sokan. Indulatosan sértegetik sokszor emberi, női mivoltában magukat baloldalinak valló emberek.
Nézzük akkor, mit is tett Demeter Márta. Kilépett az MSZP frakciójából, sőt az MSZP-ből, és listás képviselőként sem adja vissza a parlament mandátumát.
Ez valóban nem szép és megérthetőek azok, akik ezt elítélik és felháborodnak. Azok, akik emberi és női mivoltában primitív módon sértegetik, legyenek szívesek abbahagyni a vakkomondorozást és a Fidesz nőkkel szembeni magatartásának a bírálatát, mert így kevés erkölcsi alapjuk marad arra, de ez mellékszál. Mint ahogy azzal sem foglalkozom most, hogy a Demeter által megnevezett okok mögött van-e némi igazság, vagy nincs. Később persze ennek megbeszélése is elkerülhetetlen lesz.
Demeter Márta tehát pont azt tette, mint Gyurcsány Ferenc 2011-ben kilenc másik akkori MSZP frakciótaggal együtt. Kilépett a frakcióból, pártból. Listás képviselőként sem adta vissza a mandátumát.
Kevesen voltunk akkor, akik fel mertek, vagy akartak szólalni ez ellen.
Amennyiben tehát Demeter aljas áruló, úgy logikailag az a tíz ember is aljas áruló volt.
Nézzük a következményeket.
A tízek árulását követő második évben az általuk gründolt párttal az MSZP nagyvonalú együttműködést kötött, egyéni körzetekről mondott le és bevitte őket a hátán a 2014-es parlamentbe.
Nyilván ez Demeter Mártával nem fog megtörténni. Miért?
Azért, mert Demeter Márta ügyetlen. Nem úgy hajtotta végre az árulást, ahogyan azt kell, és ahogy azt volt pártelnök miniszterelnökétől megtanulhatta volna. Először is nem csinált a pártban platformot azzal a céllal, hogy megossza a közösséget és gyengítse a pártot. Mindeközben, még párttagként nem jegyeztetett be titokban egy másik pártot előkészítve ezzel a dezertálását. Nem úgy hagyta el a pártot, hogy magával vitt még kilenc képviselőt és párttagok sokaságát. Kilépése után nem csinálta meg hivatalosan is azt a másik pártot és nem kezdte minden erejével támadni és lejáratni az MSZP-t.
Demeter Márta, ha áruló, hát ügyetlen áruló. Mert az ügyes árulók a mai napig az MSZP gyengítésére szerveződő párt élén ülnek, és jelentős befolyással bírnak elárult pártjuk politikájára. Az ügyes árulók, már szövetségest játszanak az elárult pártjuknak és az abban lévők jelentős számban be is dőlnek nekik, nyilván az ügyes árulók nagy derültségére.
Az immár többek által elárult párt pedig üti a legújabb árulót és éppen újra násztáncot jár a régi árulóival. Mit üzen tehát ez a párt a leendő árulóinak?
Azt, hogy ha el akarsz árulni minket, azt okosan, jól előkészítve profi módon tedd. Akkor rövid idő múlva újra dróton rángathatsz minket és te leszel a nélkülözhetetlen szövetséges, a nyilvánvaló jó barát. Ha magányos, ügyetlen, béna kis áruló vagy, akkor reszkess, mert példát fogunk rajtad statuálni. És Virág elvtárs óta tudjuk: legfontosabb a statuálás.
Már akin persze merjük.

Lukács Zoltán

Forrás: facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük