Pénteken leáll az ügyintézés az országban

Július elsején van a köztisztviselők napja és a Semmelweis-nap. Ezért nem lesznek nyitva a közigazgatási hivatalok, a háziorvosi rendelők, a szakrendelők és a patikák sem. Az adóhatóság (NAV) sem fogad ügyfeleket, nem dolgoznak a kormányablakokban, az okmányirodákban, az önkormányzatok hivatalaiban. Az adóhatóság vám- és pénzügyőrei, illetve bűnügyi területen dolgozó munkatársai viszont nem ünnepelnek, nekik nem lesz szünnapjuk. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál a munkaszüneti napokon érvényes beosztásban dolgoznak.

A Semmelweis-napon, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján ügyeleti rend van az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is – tájékoztatott korábban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A mentők teljes kapacitással dolgoznak.

A legtöbb településen a gyógyszerellátást szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tájékoztatása szerint a tagvállalati gyógyszertárak is zárva tartanak, így a vásárlók az ügyeletes gyógyszertárak mellett azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátást. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban lévő gyógyszertárak.

Bővebben: HVG / 24.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük