Pénzkidobás a Soros-ellenes kampány – még a fideszesek szerint is

Az emberek döntő többsége – még a Fideszt támogatók 54 százaléka is – úgy véli, felesleges pénzkidobás a Soros György elleni plakátkampány – derül ki a Publicus intézet által végzett közvélemény-kutatásból. A Vasárnapi Hírek című hetilap megrendelésére készült tanulmányból ugyanakkor az is kiderül, hogy a magyarok többsége elítéli Soros tevékenységét, és attól tart, a magyar származású amerikai milliárdos bele akar szólni a magyar belpolitikába.

Háromszor annyian gondolják azt, hogy Soros György tevékenysége az utóbbi években káros Magyarország számára, mint akik szerint hasznos. A rendszerváltás utáni időszakban végzett tevékenységének megítélése ennél sokkal kiegyensúlyozottabb. Tíz válaszadóból négy szerint Soros György veszélyt jelent Magyarországra, míg a megkérdezettek egyharmada szerint ez nincs így – hasonló az arány abban az esetben is, ha azt kérdezzük, hogy Soros a kormány megbuktatására törekszik-e. A megkérdezettek egyötödének romlott a véleménye Sorosról a kormányzati kampány hatására, míg négy százalékuknak javult. A válaszadók háromnegyede szerint túl sok a hirdetés Sorossal kapcsolatban, és közel ennyien gondolják azt is, hogy ez felesleges pénzkidobás.

Bár a többség pénzkidobásnak tartja a plakátkampányt, az emberek – és különösen a Fideszt támogatók – véleménye romlik Sorosról. A Fidesz szavazók körében három hónap alatt kilenc százalékponttal növekedett a Soros tevékenységét károsnak tartók aránya (64-ről, 73 százalékra), míg a Jobbik szavazók körében hét százalékponttal csökkent (45-ről, 38 százalékra) – az MSZP szavazók és a bizonytalanok körében nem változott az arány.

A megkérdezettek leginkább egy nagy nemzetközi kibertámadás, érkező járvány, és egy nagylétszámú menekültáradat bekövetkeztét látják valós veszélynek. Mindazonáltal többen gondolják úgy, hogy a magyarok külföldre vándorlása nagyobb probléma, mint a menekültek érkezése. A kérdésben a Fidesz szavazók másként gondolkodnak, mint a többiek. Körükben többségben vannak azok, akik szerint a menekültek érkezése a nagyobb probléma (60 százalék, 34 ellenében), míg a többi párt támogatói körében a kivándorlást tartják a nagyobb problémának (MSZP szavazók, 66 százalék; bizonytalanok, 62 százalék; Jobbik szavazók, 52 százalék).

 

 

 

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20170723_Penzkidobas_a_Sorosellenes_kampany__meg_a_fideszesek_szerint_is

 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük