Pénzügyi biztos és devizahiteles kételyek

doubvarszki

A bankok által megkárosított devizahitelesek érdekében álló közérdekű kereset mielőbbi benyújtását várja el a kormánytól a Magyar Szociális Fórum (MSZF). A lépés nem kerülhető meg a pénzügyi biztosi hivatal puszta létrehozásával, hiszen Doubravszky György biztosnak nincs döntési joga közérdekű kereset indítására. Ha akart volna, a kormány már régen benyújthatott volna közérdekű keresetet a bankok ellen, pénzügyi biztosi intézmény nélkül is – áll az MSZF csütörtökön kiadott közleményében.

A Magyar Szociális Fórum politikai hibának tartaná a devizahitel-károsultak újabb átverését, és további hitegetését közérdekű per indításával. A Hitelkárosultak nem felejtették el Orbán Viktor miniszterelnök alig fél éve írt lakossági levelének elhíresült kitételét, miszerint „Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket”. A Hitelkárosultak túlnyomó többsége nem tudott felszabadulni az adósrabszolgaság alól. Tragédiák sokasága jelzi, milyen sorsra juttatták a hitelezők és a velük rendre kiegyező politikusok a legelesettebbeket és a leggyengébbeket.

A kormánynak hosszú évek álltak a rendelkezésére ahhoz, hogy pontosan felmérje, miért hibás a devizahitel, mint banki termék. Fölösleges úgy tenni, mintha további adatgyűjtésre volna szükség a tények bizonyításához. Az időhúzás csak a bankok érdekében áll. A lakosság csak akkor fogja komolyan venni az új pénzügyi biztosi intézményt, amikor majd tetteket lát az eladósodott és padlóra került több millió ember érdekében, és megszabadítják őket a gyalázatos pénzügyi machináció anyagi következményeitől, teljes mértékben kártalanítva őket elszenvedett káraikért, elvesztett vagyonukért. Máskülönben az emberek úgy fogják majd érezni, hogy megint becsapták őket – véli az MSZF.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük