Petíció indult a Balogh “Paci” Lajos közösségi tér megvalósításáért

A nemrégiben tragikusan fiatalon elhunyt VIII. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselő emlékének adózva Rácz Szilárd, az ISZOMM helyi ügyvivője kezdeményezi, hogy helyben hozzanak létre olyan közösségi teret, ami helyt ad népfőiskolának, zenének, sportnak, gasztronómiának, szórakozásnak, tanulásnak és a VIII. kerületi közösségek építésének.

Első lépésként egy petíció aláírását hirdette meg, amit itt lehet aláírni.

Rácz Szilárd a Munkások Újságának elmondta, hogy Paci fantasztikus ember volt. Mindenki szerette. Egyértelmű volt a közösség iránti elkötelezettsége. Bárki fordulhatott hozzá bizalommal, mindenki számíthatott rá, hogy nála segítséget talál.

Így történt ez Rácz Szilárddal, az ISZOMM VIII. kerületi ügyvivőjével is, aki még az önkormányzati választások előtt kereste meg Balogh Lajost azzal, hogy nyitni kellene egy magyar-cigány éttermet a 8. kerületben. Paci azonnal magáévá tette az ötletet, és az ötletelésből hamar egy közösségi tér gondolata kezdett körvonalazódni.

Mielőtt azonban a nagy tervek elindulhattak volna, akár csak a pontos kitalálás felé, Paci elkapta a számára végzetes vírust, és meghalt.

A tragédia után Rácz Szilárd úgy döntött, hogy amit barátjával együtt kitaláltak, azt tűzön-vízen át meg fogja valósítani. Most már nem csak a 8. kerületi emberek miatt, hanem Balogh Lajos „Paci” emlékére is, aki bár fiatal volt, mégis példát mutatott felelősségvállalásával, az emberekhez való hozzáállásával!

  •  
  •  
  •  
  •