Piketty nyomában

ételosztás04

Végre magyarul is megjelent Thomas Piketty „a tőke a 21. században” című tudományos bestsellere, melyben a szerző arról értekezik, hogy a világ azért van súlyos gazdasági és társadalmi válságban, mert radikálisan megnőttek az egyenlőtlenségek, egyre több a nyomorgó szegény, akiknek lassan esélyük sincs a túlélésre.

A Balpárt közleménye szerint: „Magyarországon persze egy ilyen könyvbemutatóból is sikerült rongyrázó elitista összejövetelt csinálni, ahova csak a belépő 14.000 (+ÁFA) forintba került. Ez nem méltó egy olyan könyvhöz, amely éppen arról szól, hogy a szegények és gazdagok közti távolságot csökkenteni kell. A Balpárt éppen ezen felháborító dolog miatt döntött úgy, hogy a könyvbemutató helyszínén élelmiszer csomagot oszt rászorulóknak.”

Riporterünk ezen a szerda reggelen a könyvbemutató helyszínén járt, így közelről láthatta, hogy az önmagukat baloldalinak tartott, gyakorlatilag levitézlett liberális politikusok és értelmiségiek mennyire fanyalogtak és mennyire közönyösen fordultak el az élelmiszerosztás láttán. Berta Tibor a Balpárt elnökségi tagja kérdésünkre azt felelte, hogy nagyjából négy belépő árából sikerült száz ember napi ellátását megoldani, ezzel az akcióval is szeretnék felhívni a figyelmet a baloldal szerepzavarára, valamint arra, hogy mennyire nem érzékeli a valóságot a magát baloldalinak nevező ellenzék.

Az eseményről készült képriport itt érhető el.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük