Piszkos Fred szerint ne legyen ellenzéki közös lista

nemzeti-konzultacio-mem4
Úgy tűnik, hogy a Demokratikus Koalíció stratégiai borszorkánykonyháján sokat forgatják Rejtő Jenő műveit. Különös figyelmet fordítanak Rejtő talán legravaszabb figurájára Piszkos Fredre, a héttengerek rettentő rosszul öltözött, ám legalább ugyanannyira ravasz kapitányára.

Hát igen. Piszkos Fredet nagyon sokan utálták. És volt is miért. Annyira utálták, hogy elég volt valamilyen ügy mellet kiállnia, hogy mindenki más ellene legyen. Ha el akart valamit intézni, elég volt annyit tennie, hogy az ellenkezőjét kezdte mondani annak, amit valójában el szeretett volna intézni.

A DK ikonikus vezetője, Gyurcsány Ferenc pontosan tudja, hogy milyen eredménnyel jár, hogy ha ő valami mellet nagyon kiáll. Rögtön jönnek olyanok akik elkezdik az ellenkezőjét állítani. Így történt ez most is.

Gyurcsány Ferenc, kampányba kezdett az közös lista, közös miniszterelnök mellet. Rögtön jött a válasz a Momentum–Jobbik–Lmp tengelytől, hogy a közös lista, és a közös miniszterelnök nem feltétlenül jó ötlet.

Erre Gyurcsány mit tesz? Konzultációt indít, hogy mit is kellene csinálni. Most próbáljunk elvonatkoztatni attól, hogy a DK pont ugyanolyan cinikusan használja a konzultációt, mint a Fidesz

így erodálva azt, amit a konzultációról az ellenzék amúgy állít, hogy csalás az egész

és koncentráljunk a politikára.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök jelöltje már arról beszél, hogy hát ha a konzultáció azt hozza ki, hogy külön induljanak akkor a DK külön fog indulni.

Tehát “kéremszépen” jelenleg a következőket lehet tudni:

A volt náci párt közös listán akar indulni a Liberális Momentummal és a Zöld Pártokkal. A DK egy másik listát fog állítani. Az MSZP továbbra is arról beszél, hogy közös lista kellene, csak hát az a baj, hogy már ők sem gondolják komolyan, hogy egyedül bármit is el tudnak érni. Így komolyan vehetetlen az álláspontjuk, hiszen önállóan ők már valójában nem játszanak.

Így előfordulhat, hogy a Magyar Országgyűlésben 2022-ben, nem lesz valódi baloldali párt.

Csak remélni tudjuk, hogy a baloldal kikötői vagányai Fülig Jimmy és társai nem fogják hagyni magukat, és megmentik a baloldal becsületét. Mi legalábbis nagyon szurkolunk nekik.

Eszes Péter

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük