Pofonba szaladt a Momentum, balosok jó ötletnek tartják a Marx teret!

Éjszakai akciójukban a budapesti olimpiai kezdeményezést kisiklató Momentum párt  aktivistái visszanevezték a nagyobb fővárosi közterületeket, így ismét találkozhattunk Marx, Lenin, Majakovszkij utcákkal és terekkel.

Az akció üzenete nem túl egyértelmű, ezt mutatja, hogy a radikálisan balos Balpárt az akciót ötletes figyelemfelkeltésnek minősítette közleményében. Mint fogalmaznak a közterületek visszanevezése:
„… rámutat arra, hogy a rendszerváltással a történelem szemétdombjára vetett a korabeli politikai elit sok-sok olyan értéket, amely élhetővé és szerethetővé tette azt a rendszert. A visszakeresztelt utcanevek egy olyan korszakot idéznek az ország többsége számára, amikor a mindennapok biztonsága természetes volt, senkinek sem kellett utcán élni és mindenkinek lehetett tisztes, munkából származó jövedelme.” A párt egyedül a Sztálin tér visszakeresztelését nem tartotta jó ötletnek.

A Balpárt egyúttal azt is kezdeményezte, hogy állítsák vissza régi helyére a jelenleg szoborparkban lévő Osztyapenkó szobrot. Remélik, hogy az aláírások gyűjtésében jeleskedő Momentum párt kezdeményezésük mellé áll, nem ragadnak le az utcanevek visszakeresztelésénél.

Bővebben: A Balpárt közleménye

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük