Politikai innováció: Interneten toboroz az ISZOMM képviselőket

Igazán egyedi és meglepő ötlettel állt elő az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM), ugyanis egészen különös módon, országszerte „megpályáztatja” a jelölti helyeket, azaz tulajdonképpen bárki jelentkezhet képviselőnek – írja a Blikk.

A „Legyen ön is képviselő!” nevű projektben a résztvevőknek csupán meg kell nevezniük néhány helyi célkitűzésüket, rendelkezniük kell öt segítővel, továbbá nem meglepő módon el kell fogadniuk a párt programját – erősítette meg lapunknak is Szanyi Tibor, a párt miniszterelnök-jelöltje.

Nemrég Baranya megyében tesztelték az itthon meglehetősen innovatív rendszert, akkor négy nap alatt több mint tízezer emberhez jutott el felhívásuk, háromszázan érdeklődtek és közülük hárman töltötték ki az online jelentkezési lapot – fogalmazott Szanyi.

A terveink szerint január 11-től lehet országszerte jelentkezni két héten keresztül. Ahol több alkalmas induló is lesz, ott a párt tagsága dönt majd – mondta Huszti Andrea, a párt elnöke.

A furcsa jelöltállítási kampány arca a Neoton egykori énekesnője, Pál Éva lesu, aki Csepelen fog indulni 2022-ben.

Ez az itthoni innováció külföldön abszolút nem ismeretlen, tökélyre a jelenlegi olasz kormánypárt fejlesztette. Az Öt Csillag Mozgalom három éve még a miniszterelnök-jelöltjét is úgy választotta ki, hogy regisztráció után bárki indulhatott és szavazhatott az internetes megméretésen, aki más pártnak nem volt korábban tagja és priusza sem volt.

Blikk

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •