Polt Péter az igazság érvényre jutásának képviselője lesz végre?

Nagy az izgalom a Borkai és az Orbán családban, hogy vajon harmadjára is megválasztják-e Magyarország legfőbb ügyészének Polt Pétert.

Áder János köztársasági elnök ma arról tájékoztatta Kövér László házelnököt, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek, írja az MTI.

Poltra már csak egy szavazás vár a Parlamentben, hogy a fideszes kétharmad katonás rendben megszavazza újabb kilenc évre a főügyészt.

Nagy a tét, hiszen Borkai ügyeit intéző Rákosfalvy haver, vagy az Orbán ügyeit intéző Tiborcz vejre is szörnyű napok jöhetnek ha nem egy volt fideszes megoldóember lesz a legfőbb ügyész.

Vajon amikor Polték balatoni luxusvillájába átmegy Borkai ügyvédje Rákosfalvy – aki szintén ugyanott vett ingatlant – pár darab tojásért, miről beszélhetnek?

Polt félmilliós fizetéssel rendekező MNB-alkalmazott lánya megkérdezi vajon, hogy apu mi lesz velünk?

Polt Péter mesterien fog válaszolni erre is a lányának, hiszen amikor áprilisban az Európai Bizottság arra hívta fel a figyelmet, hogy rendszerszintű intézkedéseket kellene hozni a magas szintű korrupció ellen, Polt képes volt azt mondani, hogy ilyen büntetőjogi kategória nem létezik, nem érti az Európai Bizottságot.

Már meg is hallgatta az alkotmánybíróval foglalkozó eseti bizottság Handó Tündét, az ülés indőpontját csak pénteken tudták meg, amelyen kész helyzet elé állították az ellenzéki tagokat (az MSZP és a DK tiltakozásul távol maradt ettől az eseti bizottságtól). Az LMP-s Keresztes László Lóránt az alkotmánybíróság megcsúfolásának tartja, hogy az ellenzéknek papíron sem volt jelölési lehetősége.

2028-ig lesz főügyész Polt Péter.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük